hirdetés
Gazdaság

Több Tesco-üzletben tömeges felmondások jöhetnek

Többtucatnyian mondtak fel az utóbbi időben a Tesco győri irodaközpontjában a más cégek által kínált magasabb fizetések és jobb munkakörülmények miatt, eközben pedig nemhogy nőne, de még csökken is az áruházlánc alkalmazottainak száma – írja a Magyar Idők.
A győri Tesco hipermarket áruház A győri Tesco hipermarket áruház 2017. szeptember 8-án. MTI Fotó: Krizsán Csaba
hirdetés

A Magyar Idők szerint a vecsési Tescóban is többen felmondtak a közelmúltban, ugyanis az áruházláncnál jellemző létszámhiány ellenére sem vehetnek fel újabb munkavállalókat ebben az évben a cég központjából kapott utasítás értelmében.

Amellett, hogy egyes üzletekben bővítik az állományt, több helyen a dolgozók és vásárlók napi tapasztalatai ellenére sem várható, hogy a karácsonyi bevásárlási szezon előtt növelnék a létszámot: mivel az érintett üzletek nem teljesítik az előre kalkulált nyereséget, újabb munkavállalóra nincsen keret.

A lap úgy tudja, sorra mondanak fel a bérszámfejtéssel foglalkozó győri központnál is a dolgozók, ugyanis hasonló munkakörökben a környékbeli cégeknél mintegy 100 ezer forinttal többet kínálnak, nem is beszélve arról, hogy kevesebb a munka és kisebb a felelősség is.

Bubenkó Csaba, a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke a lapnak elmondta, hogy az áruházláncnál többen teljesen kimaradtak a különféle ösztönzők és jutalmak köréből, és továbbra is problémát jelent az egyes egységekben az is, hogy a létszámhiány miatt túlóráztatással és a munkavégzés nehéz körülményeivel találkoznak a dolgozók.

A szakszervezet elnöke elmondta, hogy november kilencedikén újra tárgyalóasztalhoz ülnek a Tescóval, ekkor napirendre kerülnek az eddig rendezetlen kérdések is. 

Mindez azért is sürgetően fontos, mert egyes Tesco-üzletekben a munkavállalók kilátásba helyezték, hogy más áruházakban helyezkednek el, ha nem enyhül a helyzetük decemberi bevásárlási szezonra.

A Magyar Idők szerint Vecsésen kívül bizonyos Vas, Zala és Győr-Moson-Sopron megyei, valamint Balaton-környéki üzletekben is felmerült a tömeges felmondás lehetősége, sok helyen pedig a dolgozók ismét fontolóra vették esetleges egységes tiltakozásukat a nem teljesülő elvárások miatt. Márpedig a nagy forgalommal járó karácsonyi szezon előtt az alkalmazottak számának további csökkenése komoly hatással lehet az áruházláncra.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertől

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertőlAranyárban lesz a pálinka

Aranyárban lesz a pálinkahirdetés
A tavalyinál több kukorica teremhet idén

A tavalyinál több kukorica teremhet idénhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen