Gazdaság

Új lehetőségek is vannak a talaj nedvességének megőrzésére

Több olyan eljárás, készítmény létezik, amelyek képesek a talaj nedvességét megőrizni, így azokon a területeken is tudnak növénytermesztéssel foglalkozni a gazdák, ahol nincs lehetőség öntözésre - mondta Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter kedden a Csökkenthető az aszálykár? című szakmai konferencián, Budapesten.
Mezőgazdaság Minden lehetőséget meg kell ragadni a talajnedvesség megőrzésére, főleg azokon a területeken, ahol nincs víz (Forrás: pixabay.com)

A miniszter nyitóbeszédében hangsúlyozta: minden lehetőséget meg kell ragadni a talajnedvesség megőrzésére, főleg azokon a területeken, ahol nincs víz, a régi módszereken kívül számos új megoldás is rendelkezésre áll már. Ezek együttes alkalmazásával takarékosabb termelés, nagyobb bevétel érhető el.

Fazekas Sándor elmondta, hogy a klímaváltozás hatásai, a szélsőséges időjárás alapjában befolyásolja a mezőgazdaság jövőjét, a növénytermesztés lehetőségeit. A gazdák akkor tudnak eredményesek lenni, ha komoly szakmai háttérre támaszkodhatnak, ami szerinte Magyarországon biztosított.

Megjegyezte, hogy a digitalizáció megjelenésével a mezőgazdaságban korszakváltás kezdődött, a korszerű megoldások széles körben terjednek, az agrárium egyik legnagyobb kihívása ezeknek az alkalmazása.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen