Gazdaság

Augusztusban hamarabb érkeznek a nyugdíjak

Augusztusban néhány nappal korábban utalják majd a nyugdíjakat.
Idős nő pénztárcával Augusztus 12. vasárnapra esik, ezért utalják két nappal korábban a nyugdíjakat (Forrás: pixabay.com / Mabel Amber)

Míg a nyugdíjakat a Magyar Államkincstár jellemzően minden hónap 12-én utalja, augusztusban kicsivel hamarabb, 10-én számíthatnak rá a nyugdíjasok, mivel 12-e most éppen vasárnap lesz – írja az mfor.hu. Mindez azt jelenti, hogy az érintettek már pénteken megkapták a pénzt.

A következő hónapokban aztán ismét 12-én érkezik majd a nyugdíj, hiszen ekkor ez a dátum már újból hétköznapokra esik.

Újabb kivételt majd a december képez, amikor már a hónap elején – a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság tájékoztatása szerint – december harmadikán megtörténik az utalás. Ebben a hónapban a nyugdíj a 3,5 százalékot meghaladó gazdasági növekedés miatt járó nyugdíjprémiummal, valamint az infláció alakulása miatt járó összeggel is kiegészül.

A nyugdíjak egy részét nem számlára utalják, hanem a Magyar Posta kézbesíti őket, s ezek a kifizetések több napig is eltarthatnak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen