Gazdaság

Szaúdi befektetéssel vezetné ki a tőzsdéről a Teslát Elon Musk

Elon Musk, az elektromos autókat gyártó Tesla elnök-vezérigazgatója kedden nyilatkozatban megerősítette, hogy a szaúdi szuverén vagyonalap kész részt venni befektetéssel a cég részvényeinek tőzsdei kivásárlásában.
Tesla A Tesla vezérigazgatója hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szaúdi szuverén vagyonalap mellett más potenciális befektetőkkel is folytat tárgyalásokat a kivásárlás finanszírozásáról (Készítette: Jeff Cooper (jecoopr) - https://www.flickr.com/photos/93829696@N03/9396804155/in/photolist-fjn5uK-fjBjaW-6QsNKa-fiK5bo-6aqomT-6QsQst-6QwU6S-6QwUDd-6QsQWP-aDJ7T7-dXMA26-dXTgd3-dXTgnA-baD2fn-baD2W6-dNTgjx-dMNPoN-eu48Ty-eu49gS-fiP1LH-chEjh3-8Cn5AB-7vTX84-7vXLAS-6BRMnF-7vXLD5-7vTX5T-7vTX3R-7vXLFh-7vTX2P-7vTWZB-8Cqguw-99AvfS-dTYqGo-dTYqgq-dTYr8o-aDJ7VA-dXTfVQ-dXTg9h-dXMzUr-dXMAkF-dXMzWP-dXTfNo-dXTfQE-dXTgiW-dXMzNc-dXMzLa-dRseZ2-4t8U5F-8CkV5R-brfREu, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=27556101)

Elon Musk most először szólalt meg az ügyben augusztus 7-i Twitter-üzenete óta, amelyben bejelentette szándékát a Tesla részvényeinek tőzsdei kivezetéséről 420 dolláros kivásárlási árfolyamon.

"A szaúdi szuverén vagyonalap az elmúlt két évben több alkalommal is javaslatot tett a Tesla magánkézbe vételére. Először 2017 elején kerestek fel személyesen is, hogy kifejezzék érdeklődésüket"

- mondta Musk.

"A szaúdi szuverén vagyonalap egészen nyilvánvalóan rendelkezik a tranzakció lebonyolításához szükséges pénzeszközökkel"

- tette hozzá, hangsúlyozva, hogy az alapkezelőnek nincs szüksége felsőbb jóváhagyásra sem és kész azonnal lépni az ügyben.

A szaúdi szuverén vagyonalap, a Public Investment Fund (PIF) 230 milliárd dolláros befektetést kezel, bár ennek 65 százalékát szaúdi vállalatokban.
Elon Musk elmondta, hogy a szaúdi alap nemrégiben a Tesla közel öt százalékos részesedését vásárolta fel a tőzsdén, és ezt követően az alap vezérigazgatója "nyomatékosan kifejezte támogatását a Tesla magánkézbe vételéhez".

"Július végi találkozónkat követően már semmi kétségem nem volt afelől, hogy az ügyletet bármikor nyélbe tudjuk ütni, már csak mozgásba kell hozni a folyamatot. Ezért is közöltem augusztus 7-i bejelentésemben, hogy a kivásárlás pénzügyi fedezete rendelkezésre áll"

- mondta Musk.

A Tesla vezérigazgatója hangsúlyozta ugyanakkor, hogy a szaúdi szuverén vagyonalap mellett más potenciális befektetőkkel is folytat tárgyalásokat a kivásárlás finanszírozásáról, ami "mindig is szándékában állt", mivel jónak látja "széles tulajdonosi bázisra" alapozni a Tesla jövőjét.

Elon Musk "túldramatizáltnak" minősítette a több mint 70 milliárd dolláros kivásárlási összegről szóló médiajelentéseket. Elmondta: a 420 dolláros kivásárlási árfolyam csak azoknak szól, akik hajlandóak megválni a részvénytől. Becslése szerint a tőzsdei forgalomban lévő részvények kétharmadának tulajdonosai élnek majd a lehetőséggel.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen