Gazdaság

A felmondások miatt állítólag a győri Rába Hotel vezetői is felszolgálnak

Győr legnagyobb hotelében nemrég minden pincér felmondott a Kisalföld értesülése szerint, és noha jelenleg – beugró emberekkel – ki tudják szolgálni a vendégeket, „a la carte” étkezés most nincs, és a földszinten lévő Belga söröző sem fogad külsős vendégeket.
Pincér A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Robert Owen-Wahl)

A környéken egyébként is több vendéglátóhelyet érint a munkaerőhiány, de újabban Győr legnagyobb szállodájában is „vészhelyzet” állt elő azáltal, hogy minden pincér felmondott – írja a Kisalföld saját értesüléseire hivatkozva.

A lap forrásai szerint noha „nincs most a la carte”, a hotel vendégeit ki tudják szolgálni, méghozzá úgy, hogy a hotel munkatársait is beosztják addig, amíg meglesz a szükséges létszám – összesen még hét-nyolc ember. Amíg azonban nem találnak ennyi munkatársat, a felszolgálásban valóban mindenki részt vesz, illetve vett, így állítólag még a vezető beosztásban lévők is.

A Kisalföld értesülése szerint egyébként már van olyan előzőleg felmondott munkavállaló, aki visszatért a hotelbe, azonban további toborzásra is szükség van.

A lap megkeresésére Bánhegyi Balázs, a Rába Hotel vezetője mindenek előtt elmondta, hogy az elmúlt néhány hónapban jelentős változások történtek a szállodában, s céljuk a szolgáltatásaik és a vendégélmény még magasabb színvonalra emelése. Egyúttal hamarosan új éttermi igazgató érkezik, akinek feladata a kínálat tudatos újragondolása és vonzóbbá tétele mellett az, hogy felállítson egy elkötelezett munkatársakból álló csapatot.

Bánhegyi Balázs elmondta azt is, hogy hazánkban a munkaerőhiány a turizmus és vendéglátás területén kifejezetten érezteti a hatását, amit felismerve a Danubius Hotels Group számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy a szállodáit vonzó munkahellyé tegye. Így például egyre színesebb juttatási csomaggal igyekeznek vonzóvá tenni a nyitott pozíciókat, valamint hozzájárulni a meglévő munkaerő megtartásához.

Várakozásuk szerint két héten belül már biztosan új csapattal folytathatják a mindennapokat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen