hirdetés
Gazdaság

A felmondások miatt állítólag a győri Rába Hotel vezetői is felszolgálnak

Győr legnagyobb hotelében nemrég minden pincér felmondott a Kisalföld értesülése szerint, és noha jelenleg – beugró emberekkel – ki tudják szolgálni a vendégeket, „a la carte” étkezés most nincs, és a földszinten lévő Belga söröző sem fogad külsős vendégeket.
Pincér A kép illusztráció (Forrás: pixabay.com / Robert Owen-Wahl)
hirdetés

A környéken egyébként is több vendéglátóhelyet érint a munkaerőhiány, de újabban Győr legnagyobb szállodájában is „vészhelyzet” állt elő azáltal, hogy minden pincér felmondott – írja a Kisalföld saját értesüléseire hivatkozva.

A lap forrásai szerint noha „nincs most a la carte”, a hotel vendégeit ki tudják szolgálni, méghozzá úgy, hogy a hotel munkatársait is beosztják addig, amíg meglesz a szükséges létszám – összesen még hét-nyolc ember. Amíg azonban nem találnak ennyi munkatársat, a felszolgálásban valóban mindenki részt vesz, illetve vett, így állítólag még a vezető beosztásban lévők is.

A Kisalföld értesülése szerint egyébként már van olyan előzőleg felmondott munkavállaló, aki visszatért a hotelbe, azonban további toborzásra is szükség van.

A lap megkeresésére Bánhegyi Balázs, a Rába Hotel vezetője mindenek előtt elmondta, hogy az elmúlt néhány hónapban jelentős változások történtek a szállodában, s céljuk a szolgáltatásaik és a vendégélmény még magasabb színvonalra emelése. Egyúttal hamarosan új éttermi igazgató érkezik, akinek feladata a kínálat tudatos újragondolása és vonzóbbá tétele mellett az, hogy felállítson egy elkötelezett munkatársakból álló csapatot.

Bánhegyi Balázs elmondta azt is, hogy hazánkban a munkaerőhiány a turizmus és vendéglátás területén kifejezetten érezteti a hatását, amit felismerve a Danubius Hotels Group számos intézkedést vezetett be annak érdekében, hogy a szállodáit vonzó munkahellyé tegye. Így például egyre színesebb juttatási csomaggal igyekeznek vonzóvá tenni a nyitott pozíciókat, valamint hozzájárulni a meglévő munkaerő megtartásához.

Várakozásuk szerint két héten belül már biztosan új csapattal folytathatják a mindennapokat.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Az Ikea visszahívja egyik lámpáját

Az Ikea visszahívja egyik lámpáját


IKEA,     LÁMPA,     VISSZAHÍVÁS

Csökkent az üzemanyagok ára

Csökkent az üzemanyagok ára


ÜZEMANYAG,     BENZIN,     GÁZOLAJ

hirdetés
Leállt a kukorica aratása a rossz időjárás miatt

Leállt a kukorica aratása a rossz időjárás miattOrbán Viktor: a gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazata

Orbán Viktor: a gyógyszeripar a magyar gazdaság húzóágazatahirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen