Gazdaság

Jack Ma mostantól „a jótékonyságra fókuszál”

A New York Times jelentése szerint a hétfői nappal távozik az Alibaba éléről Kína egyik leggazdagabb embere, Jack Ma, aki ezentúl jótékony tevékenységre tervez nagyobb energiát fordítani.
Jack Ma Jack Ma távozik az Alibaba éléről (By World Economic Forum at en.wikipedia, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=6419886)

A kínai üzletember továbbra is az Alibaba igazgatótanácsának tagja marad, ám ezentúl elsődlegesen a jótékony tevékenységre, ezen belül is az oktatásra koncentrál.

Jack Ma 1999-ben alapította az Alibabát, amely idővel a világ egyik legnagyobb internetes vállalatává nőtte ki magát, s napjainkban a több mint 400 milliárd dollár piaci értékű vállalat tevékenységi körei között sok egyéb mellett a filmgyártás és az online kereskedelem is szerepel.

A New York Times-nak adott interjújában az eredetileg angoltanárként dolgozó férfi a visszavonulásával kapcsolatosan leszögezte:

„Ez nem egy korszak vége, hanem egy korszak eleje”, s hozzátette: „rajong az oktatásért”.

Az 54. életévét hétfőn betöltő üzletember mintegy 40 milliárd dolláros vagyonával a Forbes China 2017-es listája szerint Kína harmadik leggazdagabb embere.

A férfi a Bloomberg TV-nek korábban ezen a héten elmondta azt is, hogy Bill Gates tevékenységéből ihletet merítve maga is egy alapítványt szeretne létrehozni, amelynek köszönhetően ismét az oktatással foglalkozhatna.

„Soha nem lehetek olyan gazdag (mint Bill Gates), de az a dolog, amit nála jobban csinálhatok az, hogy hamarabb visszavonulok. Azt hiszem, egy napon, hamarosan, ismét a tanításhoz térek vissza. Ez olyasmi, amit szerintem sokkal jobban tudok végezni, mint az Alibaba vezérigazgatójának lenni”

– fogalmazott az üzletember, aki pályafutása elején egy kínai egyetemen oktatott angolt, és néhány barátjával kezdett bele a vállalat működtetésébe.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen