hirdetés
Gazdaság

Magyarországon különösen is sokan szeretnék az óraátállítás eltörlését

Miközben Cipruson és Máltán többségében nem szeretnék az óraátállítás eltörlését az emberek, Magyarországon a válaszadók 90 százaléka támogatna egy ilyen lépést.
Óraátállítás A magyar válaszadók 90 százaléka ellenezte az óraátállítást (Forrás: pixabay.com / Bruno Glätsch)
hirdetés

Ahogyan arról már beszámoltunk, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke múlt hónapban jelentette be, hogy az európai konzultáción az emberek 84 százaléka szavazott az évenként kétszer esedékes óraátállítás ellen, s egyúttal megfogalmazta, hogy az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni azt, és át kell térni az állandó nyári időszámításra.

A Pénzcentrum azt írja, az augusztusi európai konzultációban 4,6 millió európai állampolgár vett részt, akiknek 84 százaléka ellenezte az óraátállítást, s támogatott egy állandó időszámítást. Alapvetően az egyes országok eredményei hasonlóak voltak, néhány országban mégis jelentősebb eltérést lehetett megfigyelni a többihez képest.

Így például Cipruson és Görögországban többségbe kerültek a jelenleg alkalmazott óraátállítást támogatók, előbbi országban annak eltörlését csupán 47, míg utóbbiban 44 százalék látta jó ötletnek. Máltán is az emberek 54 százaléka döntene a konstans időszámítás mellett, és Olaszországban ugyancsak alacsony, 66 százalékos volt az ezt támogatók aránya.

Magyarországon a lap szerint kifejezetten magas, 90 százalékos azok aránya, akik ellenezték az óraátállítást – de még ezzel is „csak” az ötödik helyen szereplünk a listán, hiszen egyaránt 95 százalékos támogatásra tartott számot a változó téli-nyári időszámítás eltörlése Finnországban és Lengyelországban, miközben Litvániában (91%) és Spanyolországban (93%) is 90 százalék felett volt jellemző ez az arány.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Egyre jobban leszakad a vidék a budapestiekhez képest a vásárlást tekintve

Egyre jobban leszakad a vidék a budapestiekhez képest a vásárlást tekintve


VÁSÁRLÁS,     BUDAPEST,     VIDÉK

A posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítését

A posta megkezdte a nyugdíjprémiumok kézbesítéséthirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen