hirdetés
Gazdaság

Magyarországon különösen is sokan szeretnék az óraátállítás eltörlését

Miközben Cipruson és Máltán többségében nem szeretnék az óraátállítás eltörlését az emberek, Magyarországon a válaszadók 90 százaléka támogatna egy ilyen lépést.
Óraátállítás A magyar válaszadók 90 százaléka ellenezte az óraátállítást (Forrás: pixabay.com / Bruno Glätsch)
hirdetés

Ahogyan arról már beszámoltunk, Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke múlt hónapban jelentette be, hogy az európai konzultáción az emberek 84 százaléka szavazott az évenként kétszer esedékes óraátállítás ellen, s egyúttal megfogalmazta, hogy az emberek akaratának megfelelően meg kell szüntetni azt, és át kell térni az állandó nyári időszámításra.

A Pénzcentrum azt írja, az augusztusi európai konzultációban 4,6 millió európai állampolgár vett részt, akiknek 84 százaléka ellenezte az óraátállítást, s támogatott egy állandó időszámítást. Alapvetően az egyes országok eredményei hasonlóak voltak, néhány országban mégis jelentősebb eltérést lehetett megfigyelni a többihez képest.

Így például Cipruson és Görögországban többségbe kerültek a jelenleg alkalmazott óraátállítást támogatók, előbbi országban annak eltörlését csupán 47, míg utóbbiban 44 százalék látta jó ötletnek. Máltán is az emberek 54 százaléka döntene a konstans időszámítás mellett, és Olaszországban ugyancsak alacsony, 66 százalékos volt az ezt támogatók aránya.

Magyarországon a lap szerint kifejezetten magas, 90 százalékos azok aránya, akik ellenezték az óraátállítást – de még ezzel is „csak” az ötödik helyen szereplünk a listán, hiszen egyaránt 95 százalékos támogatásra tartott számot a változó téli-nyári időszámítás eltörlése Finnországban és Lengyelországban, miközben Litvániában (91%) és Spanyolországban (93%) is 90 százalék felett volt jellemző ez az arány.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Csökken az üzemanyagok ára

Csökken az üzemanyagok ára


BENZIN,     GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG

hirdetés
Több élelmiszer ára is emelkedhet

Több élelmiszer ára is emelkedhet


ÉLELMISZER,     HÚSOK,     KENYÉR

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertől

Nem változik az üzemanyagok jövedéki adója októbertőlhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen