hirdetés
Gazdaság

Drágulhat a tojás

Az aszály miatt emelkedő takarmányárak következtében a termelőknek várhatóan emelniük kell az átadási árakon, és némi drágulással ennek nyomán a fogyasztók is találkozhatnak majd – derül ki a Magyar Idők cikkéből.
Tojások A fogyasztók a termelői árak emelését kisebb mértékben érezhetik majd (Forrás: pixabay.com / Silvia & Frank)
hirdetés

Idén a vártnál gyengébb lett a búzatermés, a nyári aszály pedig a kukoricának nem kedvezett, s így az előrejelzések szerint ebből is kevesebbet takarítanak majd be. Ennek következménye a terményárak drágulása, amely pedig a baromfitartáshoz szükséges takarmányárakat is érinti – írja a Magyar Idők.

A lapnak Pákozd Gergely, a Tojásszövetség elnöke azt mondta, az év eleji – a hazai és nemzetközi piacon egyaránt jellemző – különösen magas tojásárakat követően a nyár jelentős árcsökkenést hozott, de a termelői ár akkor nagyobb mértékben csökkent, mint amivel a fogyasztók a boltokban találkozhattak.

Mivel a két árszint között egyre nagyobb a szakadék, Pákozd Gergely a jövőben elsősorban a termelői árak emelkedését látja indokoltnak.

A Tojásszövetség elnöke elmondta azt is, a növekvő költségeket a gazdáknak be kell építeniük az átadási áraikba, ha szeretnék, hogy továbbra is nyereséges legyen a tevékenységük. Meglátása szerint a fogyasztók a termelői árak emelését sokkal kisebb mértékben érezhetik majd.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Korábban érkeznek a decemberi családtámogatások

Korábban érkeznek a decemberi családtámogatásokMire költenek a legszívesebben a cégvezetők?

Mire költenek a legszívesebben a cégvezetők?


CÉG,     KÖLTÉS,     PÉNZ

hirdetés
A legtöbb vizsgált citromnál nem talált problémát a Nébih

A legtöbb vizsgált citromnál nem talált problémát a NébihCsökkent a gázolaj ára

Csökkent a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     ÜZEMANYAG,     MOL

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen