Gazdaság

Több élelmiszer ára is emelkedhet

Többféle élelmiszer, így bizonyos húsok, a kenyér és a tej ára is mintegy 10-12 százalékkal emelkedhet az év végéig.
Húspult Egyes húsok, valamint a tejtermékek és a kenyerek ára is emelkedhet (Forrás: pixabay.com / Free-Photos)

Az év végéig a legfontosabb élelmiszerek, így a sertés- és baromfihús, a tej és tejtermékek, valamint a kenyér ára átlagosan mintegy 10-12 százalékkal emelkedhet – írta a 24.hu a Népszava cikke alapján.

Ennek egyik oka, hogy idén mind Európában, mint Magyarországon kevesebb búzát takarítottak be, s így drágább a takarmány is. A másik ok pedig a költségek – így az áram, a bérek és az üzemanyag költségeinek – emelkedése.

A lap szerint a sertéscomb kilogrammonként 120-130, a csirkemellfilé 150-160, a kenyér pedig – a fajtájától is minőségétől függően – 25-80 forinttal drágulhat. Az UHT és az ESL tejek jövő januártól a 2015-ben bevezetett 5 százalékos áfakörbe kerülnek majd, így itt egyelőre nem várható drágulás.

A korábban már az 5 százalékos áfakörbe került sertéscomb kilója jelenleg 1210 forint, ami az elmúlt 2,5 évben 16 százalékos drágulást jelentett, így egyelőre az alacsonyabb áfa hatása a lap szerint nem kifejezetten érezhető.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen