Gazdaság

Mégis napirendre kerül a vasárnapi boltzár kérdése

Mégis napirendre kerül a kiskereskedelmet és a foglalkoztatáspolitikát felügyelő minisztériumoknál az előzőleg eltörölt vasárnapi nyitvatartás szabályozásának kérdésköre a Magyar Idők értesülése szerint.
Bevásárlás Mégis napirendre kerül a vasárnapi boltzár kérdése (Forrás: pixabay.com / Alexas_Fotos)

Palkovics László miniszter felügyeletével szakmapolitikai megbeszélésre hívták a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KDFSZ) a vasárnapi munkavégzés tilalma ismételt bevezetésének ügyében – írja a Magyar Idők saját értesülésére hivatkozva.

A Miniszterelnökség a lap szerint a vasárnapi munkavégzés szabályozását felvető ötletre a munkavállalók érdekképviselőivel közölte, hogy az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) hatáskörébe tartozó kérdésben az illetékes tárcavezetőnek továbbították az Orbán Viktorhoz címzett szeptemberi megkeresést, amelyben a KDFSZ azt kérte, hogy a kormány vegye fontolóra a vasárnapi munkavégzés áruházi tilalmának újbóli elrendelését, akár részlegesen is.

Ezzel a lépéssel – amelyet a kereskedelemben dolgozók 90 százaléka támogat – enyhítenék a béremelések ellenére továbbra is fennálló munkaerőhiányt, s így könnyítenék a cégek működését.

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közlése szerint a boltzár ügyében – aktualitás híján – nem terveznek jogszabály-módosítást, ám mostanra két szakminisztériumban is napirendre kerülhet a téma.

Cseresnyés Péter, az ITM parlamenti államtitkára a hónap elején a kapott felkérés nyomán levélben kereste meg a szakszervezetet, Bubenkó Csaba elnököt és szakértőit személyes egyeztetésre hívva. A szakszervezettel tervezett első minisztériumi tárgyalásra az elkövetkező napokban kerülhet sor.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen