Gazdaság

Új tantárgy bevezetését szorgalmazzák

A Pénziránytű Alapítvány felvetette egy új, a fiatalokat a pénz világába bevezető tantárgy bevezetésének lehetőségét, s erről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója további részleteket is elárult az InfoRádiónak.
Tanuló A XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához... (Forrás: pixabay.com / Juraj Varga)

Az alapítvány a Pénzügyi Tudatosság Fórumon jelentette be a felvetését, ahol az egyik panelbeszélgetés témája kifejezetten arra irányult, hogy a pénzügyi ismeretek a készülő Nemzeti Alaptantervbe miként illeszthetőek be.

Az alapítvány oktatási igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy az optimista hangok mellett úgy látják, hogy az erőforrás-minisztérium visszafogott, és e témából nem szeretne önálló tantárgyat. A szektor képviselői azonban erősen érvelnek egy önálló tantárgy mellett. Merényi Zsuzsanna úgy véli, hogy a XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához.

Egy pénzügyi ismereteket gyarapító tantárgy az alapítvány tapasztalatai szerint már hetedikes kortol bevezethető lenne – a korosztály élményvilágának felhasználásával –, majd középiskolában a fiatalok már olyan közel vannak az önálló élet elkezdéséhez, hogy

„elkerülhetetlen ezen kérdések rendszerezett megtárgyalása”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen