hirdetés
Gazdaság

Új tantárgy bevezetését szorgalmazzák

A Pénziránytű Alapítvány felvetette egy új, a fiatalokat a pénz világába bevezető tantárgy bevezetésének lehetőségét, s erről Merényi Zsuzsanna, az alapítvány oktatási igazgatója további részleteket is elárult az InfoRádiónak.
Tanuló A XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához... (Forrás: pixabay.com / Juraj Varga)
hirdetés

Az alapítvány a Pénzügyi Tudatosság Fórumon jelentette be a felvetését, ahol az egyik panelbeszélgetés témája kifejezetten arra irányult, hogy a pénzügyi ismeretek a készülő Nemzeti Alaptantervbe miként illeszthetőek be.

Az alapítvány oktatási igazgatója az InfoRádiónak elmondta, hogy az optimista hangok mellett úgy látják, hogy az erőforrás-minisztérium visszafogott, és e témából nem szeretne önálló tantárgyat. A szektor képviselői azonban erősen érvelnek egy önálló tantárgy mellett. Merényi Zsuzsanna úgy véli, hogy a XXI. században már elkerülhetetlen, hogy az ember saját ismeretein keresztül kapcsolódjon a pénz világához.

Egy pénzügyi ismereteket gyarapító tantárgy az alapítvány tapasztalatai szerint már hetedikes kortol bevezethető lenne – a korosztály élményvilágának felhasználásával –, majd középiskolában a fiatalok már olyan közel vannak az önálló élet elkezdéséhez, hogy

„elkerülhetetlen ezen kérdések rendszerezett megtárgyalása”.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Jelentős béremelést kapnak több szektor dolgozói

Jelentős béremelést kapnak több szektor dolgozói2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőre

2,7 százalékkal emelkednek a nyugdíjak jövőrehirdetés
Majdnem 50 ezer forintot költünk a karácsonyi kiadásokra

Majdnem 50 ezer forintot költünk a karácsonyi kiadásokra


KARÁCSONY,     ÜNNEP,     CIB BANK

Egyre nagyobb a panellakások kereslete

Egyre nagyobb a panellakások kereslete


PANEL,     LAKÁSOK,     INGATLAN

hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen