Gazdaság

Postai úton zavartalanul érkeznek a nyugdíjak

Mától kapják meg nyugdíjukat postai úton az érintettek, s Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője szerint várhatóan a kézbesítés ezen módja zavartalanul halad majd – írja az InfoStart.hu.
Pénztárca Mától kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat (Forrás: pixabay.com / LeoNeoBoy)

Mától kézbesíti a Magyar Posta a nyugdíjakat, azoknak pedig, akik így kapják járandóságukat, nem kell fennakadásokkal számolniuk az InfoStart cikke szerint.

Amint arról Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője az InfoRádiónak beszámolt, a kézbesítés tizenkét munkanapon belül történik, s így az e havi nyugdíjat január 31-ig kézbesítik. A nyugdíjasok ráadásul a személyreszabott nyugdíjkifizetési naptárnak köszönhetően tudják azt is, hogy mely napon számíthatnak a pénzükre.

A portál felidézi, múlt hét végén a nyugdíjak elektronikus elutalásával gondok voltak, s többen arról számoltak be, hogy nem kapták meg a pénzt a szokott módon és időre. A bankok péntek délelőtt azt közölték, hogy nem kapták meg az utalásokat, míg lapinformációkra hivatkozva a portál azt írja, hogy a Magyar Államkincstár véletlenül rossz értéknappal küldte be a tranzakciókat a GIRO éjszakai rendszerébe, s ezért nem érkeztek meg az összegek a bankszámlákra.

Az államkincstár az esettel kapcsolatban azt fogalmazta meg, hogy nem késtek a nyugdíjak kifizetésével, s a többség péntek este jutott hozzá a nyugdíjakhoz, miután a bankoknál napközben történik meg a jóváírás. Ugyanakkor néhányan arról számoltak be, hogy este kilenc óra után sem kapták meg a pénzt.

Varga Mihály pénzügyminiszter Mesterházy Attila szocialista parlamenti képviselő a témában feltett írásbeli kérdésére válaszolva egyebek mellett közölte, hogy a technikai problémák feltárására vizsgálatot indít. Egyúttal azonban megjegyezte, hogy az utalások a GIRO Zrt. tájékoztatása szerint január 11-i értéknappal eljutottak az érintettekhez.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Egyéves a Mol Limo

Egyéves a Mol LimoSztrájkhelyzet van a Tescónál

Sztrájkhelyzet van a Tescónál


TESCO,     ÁRUHÁZLÁNC,     SZTRÁJK

Ismét emelkedett a gázolaj ára

Ismét emelkedett a gázolaj ára


GÁZOLAJ,     MOL,     ÜZEMANYAG

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen