hirdetés
Belföld

A Jobbik szeretné, hogy az EU kifizesse a határvédelem teljes költségét

A Jobbik kezdeményezi, hogy a kormány hivatalosan is igényelje az Európai Uniótól a határvédelemre fordított teljes összeg, vagyis a 270 milliárd forint kifizetését, amelyet szét kellene osztani a határvédelemben résztvevő rendvédelmi dolgozók között - jelentette ki Volner János szombaton sajtótájékoztatón Budapesten.
Volner János Volner János (Forrás: hir.ma)
hirdetés

A párt országgyűlési frakciójának vezetője kifejtette, hogy a határvédelemben részt vevő dolgozók nem csak azt vállalták, hogy a családjuktól távol teljesítenek szolgálatot, hanem sokszor emberhez méltatlan körülmények között kellett a munkájukat végezni.

Sokszor a börtönbüntetésüket töltő elítéltek is jobb étkezést kapnak, mint azok akik a magyar határ védelmét ellátták - vélekedett.

A Jobbik álláspontja szerint a fegyveres rendvédelmi szervezetekben szolgáló embereket mindezért megilleti a haza megbecsülése és hálája - hangsúlyozta.

Az Európai Uniónak annál is inkább meg kellene térítenie a határvédelem teljes költségét, mert Magyarország a történelem folyamán nem először védi meg egész Európát a külső fenyegetéstől - fogalmazott.

Kérdésre válaszolva az ellenzéki politikus közölte: 50-60 ezerre becsüli azoknak a rendvédelmi dolgozóknak a számát, akik között a Jobbik szétosztaná a 270 milliárd forintot.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A 29. héten 2 telitalálat is adódott a hatoson

A 29. héten 2 telitalálat is adódott a hatosonKéssel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi Zuglóban

Késsel támadt a trolibuszvezetőre egy férfi Zuglóbanhirdetés
Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök

Öt embert mentettek ki a Velencei-tóból a gárdonyi rendőrök86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületén

86 éves férfi vesztette életét egy balesetben Somogyvár külterületénMegvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 29. heti nyerőszámaihirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen