Belföld

A Jobbik szerint az Elios-döntés is azt mutatja, hogy csatlakozni kell az Európai Ügyészséghez

Az Európai Ügyészséghez csatlakozás szükségességét bizonyítja, hogy annak ellenére szüntették meg az Elios ügyében folytatott nyomozást, hogy az unió csalás elleni hivatala (OLAF) szerint felmerült költségvetési csalás gyanúja - mondta szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Szilágyi György, a Jobbik országgyűlési képviselője és szóvivője.
Szilágyi György Szilágyi György, a Jobbik képviselője azonnali kérdést tesz fel Orbán Viktor miniszterelnöknek az Országgyűlés plenáris ülésén 2018. október 29-én. MTI/Máthé Zoltán

Ennek hatására az OLAF azt javasolta, hogy Magyarországtól közel 14 milliárd forintot vonjanak el, ennyit kelljen visszafizetni a közvilágítási projektekkel kapcsolatban - mondta. Hangsúlyozta, hogy nem elszigetelt esetekről, hanem egy összefüggő hálózatról szóltak az uniós hivatal jelentései.

Az ellenzéki politikus szerint az uniós pénzek felhasználásának vizsgálatára hivatott szervezetből kimaradással a Fidesz nem Magyarország függetlenségét védi, hanem "az általa elkövetett korrupciós cselekmények" kivizsgálásának próbálja elkerülni.

Szilágyi György szerint nagyon súlyos az Elios-ügy, nyomozni kellett volna, még akkor is, ha Orbán Viktor, "a főnökök főnöke" egyik családtagja, történetesen érintett benne.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen