Belföld

A kormány angol nyelvű internetes videókkal is reagál a Magyarországgal szembeni támadásokra

A kormány angol nyelvű internetes videókkal is reagál a Magyarországot ért támadásokra - közölte Kovács Zoltán kormányszóvivő a Facebook közösségi portálon és a Twitter mikroblogon szombaton megjelent bejegyzésében.
Kovács Zoltán A kormány angol nyelvű internetes videókkal is reagál a Magyarországgal szembeni támadásokra (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A kormányszóvivő a lépést azzal indokolta: a kormány

"nem hagyja válasz nélkül, hogy a Sargentini-jelentéssel megsértették Magyarországot". "Az európai közvélemény előtt is egyértelművé szeretnénk tenni, hogy nem akarunk bevándorlóország lenni"

- írta Kovács Zoltán.

Az Európai Parlament (EP) szeptember 12-én szavazta meg a Judith Sargentini zöldpárti holland EP-képviselő által a jogállamiság magyarországi helyzetéről összeállított jelentést, s ennek nyomán megindulhat Magyarország ellen az uniós szerződés 7. cikke szerinti - többlépcsős - eljárás, amely végső soron akár az érintett állam szavazati jogának felfüggesztésével vagy más komoly szankciókkal járhat.

A magyar kormány vitatja, hogy az EP a szükséges kétharmados többséggel fogadta el a jelentést és az Európai Unió Bíróságához készül fordulni az ügyben.

A kormányszóvivő Facebook- és Twitter-oldalán megjelent első ilyen videó elején Guy Verfofstadt, az EP liberális frakciójának vezetője tűnik fel, aki azt mondja, hogy "szükségünk van a migrációra".

A felvétel készítői ezt követően olyan "tényeket" vesznek számba, hogy 2015 óta 1,8 millió migráns érkezett az Európai Unióba, ahova további milliók szeretnének eljutni, a válság kezdete óta Európa-szerte több százan vesztették életüket "gonosz támadásokban" és terjedőben vannak az erőszakos bűncselekmények.

"Guy Verhofstadt pedig további migrációt akar"

- fűzte hozzá a narrátor. A felvétel készítői Verhofstadt szándékát meggondolatlanságnak nevezték.

"Ideje felrázni Brüsszelt! Védjük meg Európát!"

- zárult a videofelvétel.

Forrás: MTI

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen