hirdetés
Sport

A megnyitóval kezdetét veszi a 21. labdarúgó-világbajnokság

A megnyitóval kezdetét veszi a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amely immár a huszonegyedik ilyen megmérettetés lesz – az elsőt 1930-ban rendezték Uruguayban. A kupa négyévente talál gazdára, ez alól az 1942-es, illetve 1946-as év kivétel volt, amikor is a második világháború miatt nem rendeztek vb-t. Az idei évben Oroszország a házigazda, s olyan hírességekkel találkozhatunk már a megnyitón is, mint például Robbie Williams énekes, Aida Garifullina orosz operaénekesnő, vagy éppen a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo.
Luzsnyiki Stadion A megnyitó és az első mérkőzés a Luzsnyiki Stadionban kapott helyet (By Mos.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62305555)
hirdetés

Robbie Williams énekes közismerten nagy focirajongó, és ő maga többször is beszámolt arról, hogy gyermekkorában focista akart lenni – így aztán alighanem nagy megtiszteltetés számára, hogy a 21. labdarúgó-világbajnokság megnyitójának egyik sztárvendége lehet. Az eseménnyel kapcsolatosan egyébként egy rövid videót is megosztott a napokban a közösségi oldalán, amelyet azzal a megjegyzéssel kísért:

„Rendkívül izgatott (vagyok), amiért visszatérek Oroszországba, hogy a FIFA labdarúgó-világbajnokság megnyitóján fellépjek – nézzetek csütörtökön (délelőtt), és egy felejthetetlen showt láthattok!”

Rajta kívül másik két neves személyiséget is viszontláthatunk a megnyitón – a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo, valamint Aida Garifullina orosz operaénekesnő is a megnyitó sztárjai között szerepeltnek.

Aida Garifullina a Twitteren június 11-én ugyancsak azt írta, már nagyon izgatottan várja a megnyitót, s ehhez nemcsak azt fűzte hozzá, hogy a világ egyik legnépszerűbb sporteseményén lesz most alkalma fellépni, hanem azt is, hogy egyúttal fiatalkori nagy kedvencével, Robbie Williams-szel egy eseményen lép színpadra.

A harmadik, a programban kiemelt szerephez jutó sztár, a 41 éves, kétszeres aranylabdás, háromszoros FIFA év labdarúgója címet elnyert brazil Ronaldo előzetesen azt mondta, a nyitómérkőzés szimbolikus esemény, hiszen

„ekkor ébredsz rá, hogy amire négy évet vártál, végre ismét itt van”.

Megjegyezte azt is, bizonyos benne, hogy emlékezetes lesz az idei világbajnokság.

A fellépők között szerepelnek még táncosok és más fellépők is, akik egyaránt Oroszország és az orosz hagyományok előtt tisztelegnek a műsorral.

A megnyitót a Luzsnyiki Stadionban tartják közép-európai idő szerint 2018. június 14. 17 órakor, közvetlenül a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia mérkőzése előtt. Az idei évben a megnyitó ünnepség különlegessége, hogy – a FIFA bejelentése szerint legalábbis – most nagyobb hangsúly lesz a zenén, kisebb a táncon. Mindamellett rövidebbre – mindössze fél órásra – is tervezték a mostani show-t. A megnyitó idejében a stadion környékén is lesznek különböző események.

A megnyitó műsor szervezője az orosz Pervij Kanal televíziós csatorna, kreatív igazgatója pedig Feliksz Mihajlov.

A világbajnokságon 32 csapat méri össze erejét a 32 napon megrendezett 64 mérkőzésen, köztük a 2014-ben világbajnok Németország. A 21. világbajnokságot tizenegy orosz város tizenkét stadionjában játsszák, amelyek közt a távolság meghaladja a 2800 kilométert. Németország nem csekélyebb céllal érkezik a vb-re, mint hogy 1962 óta az első olyan csapat legyen, amely másodjára is megszerzi a kupát, míg Brazília számára a tét, hogy a rekordot jelentő hatodik bajnoki címet is magukénak mondhatják-e.

A várakozások szerint a megközelítőleg egy hónapon át tartó sporteseményre 1,5 millió focirajongó látogat el Oroszországba, és világszerte több mint 3 milliárd tévénéző izgulhatja végig a meccseket, vagy legalábbis azok egy részét.

Kezdődik a megnyitó ünnepség, és vele együtt a világbajnokság!

Már láthatjuk Ronaldót és Robbie Williamst is a „pályán”, ahol a brit énekes a „Let me entertain you” című számával kezd. Mellette több tucat táncos és látványos díszletelemeket is látatunk.

Ezután Aida Garifullina érkezik, egy hatalmas tűzmadárral, majd ismét Robbie Williams érkezik a "Feel" című dallal. Az Angels-t már ketten adják elő Aida Garifullinával, miután az énekesnő csatlakozott Robbie Williams-hez a színpadon. Eközben érkezik a harminckét ország zászlója is, amelyet díszes ruhába öltözve vezetnek a pályára, majd Rock DJ is felcsendül...

Idő közben a vb hivatalos Facebook-oldalán megmutatták egy kép erejéig a kupát is:

Valgyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a világbajnokság megnyitóján. Először is köszöntött mindenkit, majd elmondta, Oroszország számára a futball „szerelem első látásra” – továbbá megjegyezte, a labdarúgás, a labdarúgás szeretete minden különbözőség ellenére kapcsolja össze az embereket. 

Gianni Infantino, a FIFA elnöke is beszédet mondott, mindkét csapatot saját nyelvén köszöntötte, s végül orosz nyelven mondott köszönetet Oroszországnak.

Ezután a nyitómérkőzésen részt vevő két ország himunsza következett, először a szaúdi, majd az orosz.

Ezzel véget is ért a rövid megnyitó ünnepség, s kezdetét veszi a nyitómérkőzés.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton a pole pozícióban

Egyesült Államok Nagydíja - Hamilton a pole pozícióban


USA,     FORMA 1,     LEWIS HAMILTON

hirdetés
Elhunyt Magos Judit hatszoros Eb-aranyérmes asztaliteniszező

Elhunyt Magos Judit hatszoros Eb-aranyérmes asztaliteniszezőAz utcán támadtak rá a kétgyermekes magyar futónőre

Az utcán támadtak rá a kétgyermekes magyar futónőreA tallinni döntetlennel már nem juthat fel a válogatott

A tallinni döntetlennel már nem juthat fel a válogatotthirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen