hirdetés
Sport

A megnyitóval kezdetét veszi a 21. labdarúgó-világbajnokság

A megnyitóval kezdetét veszi a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság, amely immár a huszonegyedik ilyen megmérettetés lesz – az elsőt 1930-ban rendezték Uruguayban. A kupa négyévente talál gazdára, ez alól az 1942-es, illetve 1946-as év kivétel volt, amikor is a második világháború miatt nem rendeztek vb-t. Az idei évben Oroszország a házigazda, s olyan hírességekkel találkozhatunk már a megnyitón is, mint például Robbie Williams énekes, Aida Garifullina orosz operaénekesnő, vagy éppen a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo.
Luzsnyiki Stadion A megnyitó és az első mérkőzés a Luzsnyiki Stadionban kapott helyet (By Mos.ru, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=62305555)
hirdetés

Robbie Williams énekes közismerten nagy focirajongó, és ő maga többször is beszámolt arról, hogy gyermekkorában focista akart lenni – így aztán alighanem nagy megtiszteltetés számára, hogy a 21. labdarúgó-világbajnokság megnyitójának egyik sztárvendége lehet. Az eseménnyel kapcsolatosan egyébként egy rövid videót is megosztott a napokban a közösségi oldalán, amelyet azzal a megjegyzéssel kísért:

„Rendkívül izgatott (vagyok), amiért visszatérek Oroszországba, hogy a FIFA labdarúgó-világbajnokság megnyitóján fellépjek – nézzetek csütörtökön (délelőtt), és egy felejthetetlen showt láthattok!”

Rajta kívül másik két neves személyiséget is viszontláthatunk a megnyitón – a kétszeres világbajnok brazil Ronaldo, valamint Aida Garifullina orosz operaénekesnő is a megnyitó sztárjai között szerepeltnek.

Aida Garifullina a Twitteren június 11-én ugyancsak azt írta, már nagyon izgatottan várja a megnyitót, s ehhez nemcsak azt fűzte hozzá, hogy a világ egyik legnépszerűbb sporteseményén lesz most alkalma fellépni, hanem azt is, hogy egyúttal fiatalkori nagy kedvencével, Robbie Williams-szel egy eseményen lép színpadra.

A harmadik, a programban kiemelt szerephez jutó sztár, a 41 éves, kétszeres aranylabdás, háromszoros FIFA év labdarúgója címet elnyert brazil Ronaldo előzetesen azt mondta, a nyitómérkőzés szimbolikus esemény, hiszen

„ekkor ébredsz rá, hogy amire négy évet vártál, végre ismét itt van”.

Megjegyezte azt is, bizonyos benne, hogy emlékezetes lesz az idei világbajnokság.

A fellépők között szerepelnek még táncosok és más fellépők is, akik egyaránt Oroszország és az orosz hagyományok előtt tisztelegnek a műsorral.

A megnyitót a Luzsnyiki Stadionban tartják közép-európai idő szerint 2018. június 14. 17 órakor, közvetlenül a házigazda Oroszország és Szaúd-Arábia mérkőzése előtt. Az idei évben a megnyitó ünnepség különlegessége, hogy – a FIFA bejelentése szerint legalábbis – most nagyobb hangsúly lesz a zenén, kisebb a táncon. Mindamellett rövidebbre – mindössze fél órásra – is tervezték a mostani show-t. A megnyitó idejében a stadion környékén is lesznek különböző események.

A megnyitó műsor szervezője az orosz Pervij Kanal televíziós csatorna, kreatív igazgatója pedig Feliksz Mihajlov.

A világbajnokságon 32 csapat méri össze erejét a 32 napon megrendezett 64 mérkőzésen, köztük a 2014-ben világbajnok Németország. A 21. világbajnokságot tizenegy orosz város tizenkét stadionjában játsszák, amelyek közt a távolság meghaladja a 2800 kilométert. Németország nem csekélyebb céllal érkezik a vb-re, mint hogy 1962 óta az első olyan csapat legyen, amely másodjára is megszerzi a kupát, míg Brazília számára a tét, hogy a rekordot jelentő hatodik bajnoki címet is magukénak mondhatják-e.

A várakozások szerint a megközelítőleg egy hónapon át tartó sporteseményre 1,5 millió focirajongó látogat el Oroszországba, és világszerte több mint 3 milliárd tévénéző izgulhatja végig a meccseket, vagy legalábbis azok egy részét.

Kezdődik a megnyitó ünnepség, és vele együtt a világbajnokság!

Már láthatjuk Ronaldót és Robbie Williamst is a „pályán”, ahol a brit énekes a „Let me entertain you” című számával kezd. Mellette több tucat táncos és látványos díszletelemeket is látatunk.

Ezután Aida Garifullina érkezik, egy hatalmas tűzmadárral, majd ismét Robbie Williams érkezik a "Feel" című dallal. Az Angels-t már ketten adják elő Aida Garifullinával, miután az énekesnő csatlakozott Robbie Williams-hez a színpadon. Eközben érkezik a harminckét ország zászlója is, amelyet díszes ruhába öltözve vezetnek a pályára, majd Rock DJ is felcsendül...

Idő közben a vb hivatalos Facebook-oldalán megmutatták egy kép erejéig a kupát is:

Valgyimir Putyin orosz elnök beszédet mond a világbajnokság megnyitóján. Először is köszöntött mindenkit, majd elmondta, Oroszország számára a futball „szerelem első látásra” – továbbá megjegyezte, a labdarúgás, a labdarúgás szeretete minden különbözőség ellenére kapcsolja össze az embereket. 

Gianni Infantino, a FIFA elnöke is beszédet mondott, mindkét csapatot saját nyelvén köszöntötte, s végül orosz nyelven mondott köszönetet Oroszországnak.

Ezután a nyitómérkőzésen részt vevő két ország himunsza következett, először a szaúdi, majd az orosz.

Ezzel véget is ért a rövid megnyitó ünnepség, s kezdetét veszi a nyitómérkőzés.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert meg

Fucsovics újabb háromszettes meccset nyert megVégső búcsú Szepesi Györgytől

Végső búcsú Szepesi Györgytőlhirdetés
Babos: ezt elszúrtam

Babos: ezt elszúrtamhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen