Belföld

Az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről

Az MSZP népszavazást kezdeményez a miniszterek, államtitkárok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről - közölte az ellenzéki párt elnök-frakcióvezetője szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón. Tóth Bertalan beszámolt arról is, hogy pártja elnöksége nemzetpolitikai stratégiát fogadott el, amely szerint a nemzetpolitikát az Európai Unión belül kell képviselni.
Az MSZP sajtótájékoztatója Tóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, a párt frakcióvezetője és Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szocialista alelnöke Nemzetpolitika baloldalról címmel tartott sajtótájékoztatójukon az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Tóth Bertalan a népszavazással összefüggésben hangsúlyozta, hogy a kezdeményezést szimbolikusnak tartják, szerintük az a magyar egészségügy állapotára akarja felhívni a figyelmet. Arra a tarthatatlan helyzetre mutatnak rá - folytatta -, hogy míg a kormánytagok kiemelt egészségügyi ellátást kapnak, addig több tízezren várnak műtétre, tíz órákat kell várni a sürgősségi osztályokon.

Az MSZP sajtótájékoztatójaTóth Bertalan, a Magyar Szocialista Párt (MSZP) elnöke, a párt frakcióvezetője sajtótájékoztatót tart Nemzetpolitika baloldalról címmel az Országgyűlés Irodaházában 2018. október 10-én. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Molnár Zsolt, az Országgyűlés nemzeti összetartozás bizottságának szocialista alelnöke a nemzetpolitikáról szólva azt mondta, a trianoni trauma feloldását, a nemzetegyesítést csak egy erős, belső határok nélküli Európa, az autonómia tiszteletben tartása és nem az EU-val történő konfrontáció szolgálja.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen