Tech

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S9 és S9+

Hivatalosan is bemutatkozott a Galaxy S9 és S9+, az új készülékek esetében azonban a Samsung ezúttal a korábbiakhoz képest csak kisebb változásokat vitt véghez. A változások között ugyanakkor mindenképpen ki kell emelni a kamera és az ujjlenyomat-olvasó fejlesztéseit is. Egyébiránt „megjelenésében” az S9 szinte a megszólalásig hasonlít a tavaly bemutatott S8-hoz.
Galaxy S9 Hivatalosan is bemutatkozott a Galaxy S9 és S9+ (Forrás: Samsung)

Az S8-hoz hasonlóan a Galaxy S9-et megpillantva is egy 5,8 hüvelykes (az S9+ esetében 6,2 hüvelykes), 2,960×1,440 pixeles „Infinity” kijelzőt találunk magunkkal szemben, amelyet az ívelt szélek és a hátoldalra is hajlított szélű üveg tesz különösen is látványossá. Miután az S9 kijelzője némileg kisebb, mint az S9+ készüléké, így élesebb is a képe – a pixelsűrűség előbbi esetében 570 ppi, utóbbinál viszont csak 529 ppi.

Elődjéhez képest viszonylag látványos változásokon keresztül esett át az S9 hátoldala, amelyen a kameralencsék alatt középen kapott helyet az ujjlenyomat-olvasó. A távolság növelésével így már jóval egyszerűbb ennek a használata is.

Az S9 háromféle színben elérhető, amelyeknek az „Éjfekete” (Midnight Black), a „Korallkék” (Coral Blue), valamint az „Orgonalila” (Lilac Purple) neveket adták. A titánszürke modell Európában várhatóan nem lesz elérhető.

Az S9-en egyértelműen a továbbfejlesztett kamera a legszembetűnőbb, az új készüléken ugyanis 12 megapixeles, optikai képstabilizációs „dual aperture”, vagyis olyan szenzorok kaptak helyet, amelyek rekesznyílása választható. A legjobb lehetséges eredmények érdekében automatikusan választ a készülék – a fényviszonyoknak megfelelően – f/1.5 és f/2.4 rekeszértékek között. Sötétebb fényviszonyok mellett a szenzor több fényt enged be, míg a nagy világosság hatására kevesebbet, így aztán szinte bármilyen környezetben jó eséllyel készülhet jó minőségű fotó. Az S9+ kamerái közül az egyiknek állandó a rekeszértéke (f/2.4), ezt egészíti ki a nagylátókörű, állítható rekesznyílású, ugyancsak 12 megapixeles kamera.

Az S9 és az S9+ egyaránt képesek látványos szuper slow-motion videókat rögzíteni, amelyeket aztán háttérként is lehet használni, de akár GIF-ként is megoszthatóak. Mindkét készülék előlapján 8 megapixeles kamera található.

Újabb érdekes frissítés az AR Emoji megjelenése, amely nagyban hasonlít az iPhone X készülékeken megtalálható Animojikra, legalábbis abban a tekintetben, hogy azokhoz hasonlóan „személyre szabottabb” érzelmeket közvetítő kis animációkat küldhetnek segítségével a felhasználók.

Az S9-et egy 3000 mAh-s, az S9+-t pedig egy 3500 mAh-s akksival szerelték fel, mindkét modellen Android 8 Oreo fut, és egyaránt IP68-as minősítést kaptak, vagyis másfél méterig 30 percen keresztül vízállóak. Az arcfelismerés mellett az íriszszkenner is ismert funkciók még az S9 és S9+ esetében is, emellett az S9 64 gigabájt, az S9+ pedig 128 gigabájt tárhelyet kapott, amely az S9 esetében akár 400 gigabájtig is bővíthető.

Az S9 ára Magyarországon 280 ezer forintnál, az S9+-é pedig 310 ezer forintnál kezdődik, az üzletekben március 16-tól szerezhetőek be a készülékek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen