hirdetés
Időjárás

Borúsan kezdődik a hétfő, de később napsütésre számíthatunk

Hétfőn eleinte felhős idő lesz, később viszont többórás napsütés várható. A Dél-Alföldön és Baranyában elszórtan zivatarok is kialakulhatnak, és nem kizárt egy-egy hevesebb zivatar sem.
Napsütés Napközben már többórás napsütés várható (Forrás: pexels.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfő reggelig erősen felhős lesz az ég, többfelé eső, zápor is kialakulhat, ezután azonban nyugat felől csökken a felhőzet, és gomolyfelhős idő várható többórás napsütéssel. Csapadékra egyre inkább csak keleten lehet számítani, délután elszórtan kialakulhat zápor, és elsősorban délkeleten, keleten zivatar is. Többfelé erős, napközben főként a Dunántúlon viharos lesz a déli, délnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között alakul, majd késő estére 7 és 12, kedd hajnalra pedig 1 és 7 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint hétfő délutánig a déli, délnyugati szelet kísérő legerősebb széllökések elsősorban a Nyugat-Dunántúlon helyenként az akár 60-70 km/h-t is elérhetik.

Jellemzően az ország délkeleti felén és északkeleten, illetve kisebb mértékben az északnyugati határnál hétfő délután labilizálódik a légkör. Legnagyobb eséllyel a Dél-Alföldön és Baranyában elszórtan zivatarok kialakulása várható, és akár egy-egy hevesebb zivatar is kialakulhat, amelyet 70-90 km/h körüli szélroham és jégeső is kísérhet. Estefelé várhatóan lecsengnek a délnyugat felől északkelet felé több hullámban gyorsan áthelyeződő zivatarok.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a mai napra Csongrád és Békés megye területére.

Heves zivatarok(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Látványos mammatus felhők alakultak ki az ország északi részein

Látványos mammatus felhők alakultak ki az ország északi részein


FELHŐK,     MAMMATUS,     MAMMÁK

Eleinte borongós idő várható hétfőn

Eleinte borongós idő várható hétfőn


ELŐREJELZÉS,     SZÉL,     ESŐ

hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen