hirdetés
Külföld

DNS-minta vezette nyomra a rendőröket egy 31 évvel ezelőtti gyilkosság ügyében Franciaországban

A francia rendőrség őrizetbe vett egy párt harmincegy évvel azt követően, hogy lányukat holtan találták. Az ügyben három évtized után most DNS-nyom vezette közelebb a nyomozókat a megoldáshoz.
Rendőrség A fordulatot a nyomozásban az hozta meg, hogy tavaly DNS-mintát vettek egy erőszakos bűncselekmény miatt őrizetbe vett férfitól (Forrás: pixabay.com / Diego Fabian Parra Pabon)
hirdetés

1987-ben egy azonosítatlan személyazonosságú lány megcsonkított holtestére találtak Franciaországban egy autópálya mellett. A három évtizedes ügyben az vitte közelebb a nyomozókat a megoldáshoz, hogy DNS-mintát vettek a halott lány fivérétől egy – az ügyhöz nem kapcsolódó – ügyben, és felfigyeltek a hasonlóságra, ami alapján megtalálták a szülőket. A szülőket csütörtökön hallgatják ki, gyilkosság miatt emelhetnek vádat ellenük.

A szülők személyazonosságát nem hozták nyilvánosságra, ám a hatvanas éveikben járhatnak jelenleg. A kedden történt őrizetbe vételekkel kapcsolatban a rendőrség egyelőre nem adott ki hivatalos közleményt.

A kislány holttestét egy árokban találták meg 1987-ben az A10-es autópálya mellett Blois település közelében. A halála idejében 3-5 éves lányt a hatóságoknak akkor nem sikerült azonosítaniuk, az viszont egyértelműen látszott a sérüléseiből, hogy hosszan tartó és igen kegyetlen bántalmazásoknak esett áldozatul – eltört több csontja és forró vassal okozott sérülések is voltak a testén. A lányt névtelen sírba temették.

A rendőrség évtizedekig hiába próbálta megoldani a gyilkosságot, legutóbb 2012-ben került elő újra az ügy, amikor a kislány arcáról nyilvánosságra hoztak egy képet, és felhívásukban olyan embert kerestek, aki tudja, ki lehet a képen. A lány a leírás szerint kék kockás felsőt viselt, göndör, fekete haja volt, feltehetőleg „mediterrán, talán észak-afrikai” származásúnak vélték.

Tavaly aztán váratlan fordulat vezette őket nyomra, amikor DNS-mintát vettek egy erőszakos bűncselekmény miatt őrizetbe vett férfitól. A minta elemzése során megállapították, hogy a férfi a holtan talált kislány fivére.

A rendőrség több hónapos nyomozást követően a szülőket is megtalálta.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában

Bulizó fiatalok alatt szakadt be a padló Amerikában


BALESET,     AMERIKA,     KLUB

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján

Magyarellenes óriásplakátok jelentek meg Kárpátalján


PLAKÁT,     UKRAJNA,     KÁRPÁTALJA

hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen