Belföld

Dunába ugrott egy nő, a rendőrök kimentették

A Dunába ugrott egy hídról egy idős nő Ráckevén péntek hajnalban, a rendőrök azonban hamar a helyszínre érkeztek, és kimentették a vízből a hölgyet.
Ráckevei Duna-híd A rendőrök perceken belül a helyszínen voltak, és kimentették a nőt (Forrás: police.hu)

A Ráckevei Rendőrkapitányság szolgálatirányító-parancsnoka péntek hajnalban 1 óra 9 perckor az egyik térfigyelő kamera képén figyelt fel rá, hogy a ráckevei Árpád híd közelében egy ember előbb céltalanul sétál az úttest közepén, majd a híd felé indul. Az irányító a kamerával követte a személy mozgását, és azt látta, hogy az illető a híd korlátjára kezd el felmászni – írják a police.hu oldalon.

Ekkor egy körzeti megbízott és egy járőr azonnal a helyszínre indult, s perceken belül meg is érkeztek oda, majd a hidat és a vízfelszínt átvizsgálva felfigyeltek egy, a vízben feltehetően eszméletlenül sodródó hölgyre, akinek azonnal a mentésére indultak.

A körzeti megbízott a ruházatát levéve a vízbe ugrott, és a bajba került nőhöz úszott, miközben járőr társa is a vízbe ment, hogy segítse a hölgy partra emelését. A szolgálatirányító-parancsnok ez idő alatt egy lámpával folyamatosan megvilágította a mentésre szorulót, hogy a sötétben szem elől tévesszék.

A 74 éves nőt – aki időközben magához tért – a partra vitték, ahol a rendőrök pokrócokkal és saját ruházatukkal betakarták, majd további ellátása céljából átadták őt az időközben helyszínre érkező mentőszolgálat munkatársainak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen