hirdetés
Időjárás

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt

Egyre több helyen rendelnek el készültséget a belvíz miatt - hangzott el az M1 aktuális csatorna szombat délutáni Híradójában.
Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Dombóvár határában 2018. március 10-én. MTI Fotó: Sóki Tamás Belvízzel elöntött mezőgazdasági terület Dombóvár határában 2018. március 10-én. MTI Fotó: Sóki Tamás
hirdetés

    Azt mondták: országosan nőtt a belvízzel elöntött területek nagysága. Több szakaszon másodfokú készültséget rendeltek el. A legnagyobb belvízzel elöntött terület Dél-Alföldön van. Hódmezővásárhely közelében a Körtvélyesi szivattyútelepen reggel 6 óra óta folyamatosan üzemel.

Tűzoltók szivattyúzzák a felgyülemlett belvizet Nagyatádon, a Szabadság utcában 2018. március 8-án. A Somogy megyei településen a hirtelen hóolvadás és az eső miatt mintegy ötven házat veszélyeztetett a belvíz. MTI Fotó: Varga GyörgyTűzoltók szivattyúzzák a felgyülemlett belvizet Nagyatádon, a Szabadság utcában 2018. március 8-án. A Somogy megyei településen a hirtelen hóolvadás és az eső miatt mintegy ötven házat veszélyeztetett a belvíz. MTI Fotó: Varga György

    Az M1 tudósítója Hódmezővásárhelyről bejelentkezve azt mondta: a nemrég még hóval borított alföldi területen lassan szivárog el a csapadékvíz. A helyzetet az is nehezíti, hogy pár napja egy kisebb árhullám is levonult a Tiszán. A területen éjjel-nappal folyamatosan szivattyúzzák a belvizet.

Belvízzel elöntött gyümölcsös a hóolvadás után Kiskorpád határában 2018. március 9-én. MTI Fotó: Varga GyörgyBelvízzel elöntött gyümölcsös a hóolvadás után Kiskorpád határában 2018. március 9-én. MTI Fotó: Varga György

    Az Országos Vízügyi Főigazgatóság honlapja szerint a belvíz miatt az országban összesen 45 szakaszon van érvényben készültség. Ebből egy helyen - a Tolnanémedi-dombovári szakaszon - harmadfokú, 24 helyen másod-, 20 helyen elsőfokú a belvízvédelmi készültség.

    Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint vasárnap közepesen vagy erősen felhős idő várható. Szakadozottabb felhőzet és több napsütés inkább a Dunántúlon, főleg annak nyugati felén várható. Északkeleten ugyanakkor huzamosabb ideig maradhat borult az ég, s helyenként, nagyobb eséllyel késő délután, este alakulhat ki eső, zápor. Hétfőn reggel, délelőtt még keleten eshet, majd némi szünet után délután záporokra lehet számítani, s egy-egy zivatar sem kizárt. Kedden és szerdán is többfelé várható csapadék.

Belvízzel elöntött termőföld Pécsvárad közelében 2018. március 9-én. MTI Fotó: Sóki TamásBelvízzel elöntött termőföld Pécsvárad közelében 2018. március 9-én. MTI Fotó: Sóki Tamás

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Pénteken néhol havazhat is

Pénteken néhol havazhat isTéliesebbre fordul az időjárás a hétvégén

Téliesebbre fordul az időjárás a hétvégén


TÉL,     HAVAZÁS,    

hirdetés
Kásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Kásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz megKét ember életét is megmentették a rendőrök csütörtökön

Két ember életét is megmentették a rendőrök csütörtökön


RENDŐRSÉG,     ÉLETMENTÉS,     DUNA

Két nap alatt 51 tüntetőt állított elő a rendőrség Budapesten

Két nap alatt 51 tüntetőt állított elő a rendőrség BudapestenA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen