hirdetés
Belföld

Előzetesbe került a dabasi gyilkosság gyanúsítottja

A Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírója elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki Dabason megkötözött, halálra vert és kirabolt egy általa látásból ismert hatvankilenc éves nőt a pénzéért.
A gyanúsított őrizetbe vétele Indítványozták annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki Dabason megkötözött, halálra vert és kirabolt egy nőt (Forrás: police.hu)
hirdetés

Egy hozzátartozója talált rá holtan az idős nőre március hatodikán délelőtt a nő dabasi otthonában, majd a Pest megyei nyomozók széleskörű adatgyűjtést követően azonosították, ezt követően pedig 2018. március 10-én hajnalban elfogták a bűncselekmény feltételezett elkövetőjét – idézik fel a police.hu oldalon megjelent közleményben.

A 43 éves dabasi férfit előállítását követően emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, ellene a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya folytatja. Ennek során előterjesztést tettek előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az ugyeszseg.hu oldalon az üggyel kapcsolatban azt írják, a gyanúsított látásból ismerte az idős nőt, és mivel pénzre volt szükségre, ezért a gyanú szerint március ötödikén, amikor éppen a nő háza előtt sétált Dabason, elhatározta, hogy bemegy pénzt szerezni. 

A férfi a házba a becsukott, de be nem zárt kapun, majd az ugyancsak becsukott, de be nem zárt ajtón át jutott be. A házban összetalálkozott a nővel, akit többször megütött, valamint összekötözte a kezeit és a lábait. A házban talált nagyobb összegű készpénzt (legalább 1 140 000 Ft-ot) a gyanúsított eltulajdonította, a megkötözött nőt pedig sorsára hagyta. Az idős nő a bántalmazás okozta sérülései következtében életét vesztette.

„A gyanúsított cselekménye nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének megállapítására alkalmas” – írják a birosag.hu oldalon megjelent közleményben

A közleményben egyúttal megfogalmazták: tekintettel a bűncselekmény tárgyi súlyára és arra, hogy más büntetőeljárás is folyik a gyanúsított ellen, fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén megszökne, illetve elrejtőzne és hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. A gyanúsítottat a bíróság meghallgatta, majd elrendelte az előzetes letartóztatását az első fokú bíróság tárgyalás előkészítése során hozandó határozatáig, legfeljebb azonban 2018. április 12-ig.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámaihirdetés
Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellen

Vádat emeltek egy gyermekét elhanyagoló anya ellenKásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz meg

Kásler: a kormány új egészségpolitikát alapoz meghirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen