hirdetés
Bulvár

Elpusztult a budapesti állatkert egyik koalája

Elpusztult a Fővárosi Állat- és Növénykert Vobara nevű koalája, az állat minden előzmény nélkül került válságos állapotba, és sajnos már nem sikerült megmenteni.
Koala Elpusztult a budapesti állatkert két koalájának egyike, Vobara (Forrás: Facebook / Fővárosi Állat- és Növénykert)
hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert a honlapján arról tájékoztat, hogy az állatkert egy nagy kedvence, a Vobara nevű koala minden különösebb előzmény nélkül válságos állapotba került, és minden erőfeszítés ellenére sem sikerült életben tartani.

Az állat bármilyen különösebb előzmény nélkül, néhány nappal ezelőtt került válságos állapotba, az életéért napokon át küzdöttek az állatorvosok és a gondozók.

Az ilyen esetekben megszokott gyakorlatnak megfelelően még nemzetközi konzíliumot is tartottak több európai és ausztrál társintézmény bevonásával, de a közös erőfeszítések ellenére sem sikerült megmenteni Vobarát.

A boncolásból kiderült, hogy a tápcsatorna jelentős részére kiterjedő, hirtelen kialakult bélgyulladás, illetve bélcsavarodás volt az állat halálának közvetlen oka, amely végül a keringés összeomlásához vezetett.

Az állatkert tájékoztatása szerint előzetes akkreditáció alapján választják ki, hogy mely állatkertekben tarthatnak koalát, és nagyon szigorú szabályokat kell betartani az állatok tartásával és takarmányozásával kapcsolatban.

Koala kizárólag olyan állatkertbe kerülhet, amely korábbi eredményeivel ezt már kiérdemelte, valamint előzetesen gondoskodott arról, hogy a koalák számára előírt tartási és takarmányozási feltételek teljesüljenek.

„Nincs ez másként a mi Állatkertünk esetében sem, ahol szakembereink ugyancsak a szigorú nemzetközi sztenderdek szerint járnak el. Az állatorvosok és a koalákhoz beosztott gondozók pedig már az állatok érkezése előtt speciális nemzetközi képzés keretében sajátították el a koalákról való gondoskodás fortélyait” – olvasható a honlapon.

A koalatartó állatkertek az állategészségügyi tapasztalatokat is megosztják egymással, amelyből kiderült, hogy sajnos nem egészen egyedi a Vobaránál is jelentkező kórkép a koaláknál, ugyanis más állatkertekben is előfordult már hasonló eset.

A budapesti állatkertben a látogatók a másik hím koalát, Nur-Nuru-Bint továbbra is láthatják, az állat délután egy órakor kapja meg a friss eukaliptusz lombot, és ilyenkor végzik a szokásos mérlegelését a gondozók, tehát ekkor nyílik a legjobb alkalom a megfigyelésére.

A mérlegelés, a testsúly napi rendszerességű ellenőrzése is része a nemzetközi gyakorlatnak, ami egyrészt a koalák egészségvédelme miatt fontos – emellett pedig a látogatók számára is érdekes lehet.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Megszületett Eva Longoria kisfia

Megszületett Eva Longoria kisfia


EVA LONGORIA,     BABA,     JOSE BASTON

Újabb dédunoka a brit királyi családban

Újabb dédunoka a brit királyi családbanAz Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósolt

Az Ermitázs süket macskája újabb orosz győzelmet jósolthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen