Tech

Fehér körök árnyékolták be a HomePod bemutatását

Az Apple HomePod nemrégiben történt bemutatását némileg beárnyékolta, hogy az eszköz igen hamar fehér, kör alakú nyomot hagy a fából készült bútorok felületén, néhányan erről viccesen az Apple Park „térképére” kezdtek asszociálni.
HomePod Fehér körök árnyékolták be a HomePod bemutatását (Forrás: YouTube / CNET)

Az új HomePod egy felhasználója a Twitter-oldalán azt írta, hogy már 20 perces használat után fehér, kör alakú nyomot hagyott maga után az eszköz, és mások is kifejezték aggályaikat hasonló esetek miatt. Többen félig-meddig viccesen megjegyezték azt is hogy a körök az Apple nemrég a kaliforniai Cupertinóban átadott komplexumára emlékeztetik őket.

„Az Apple olyan büszke az új Apple Park-ra, hogy úgy döntöttek, minden egyes HomePod-nak részévé teszik annak térképét” – jegyezte meg Michael Gillet a Twitteren.

Többen ugyancsak hasonló megjegyzéseket tettek, amit követően az Apple tudomásul vette a kellemetlenséget. Kiderült, hogy a fehér köröket az eszköz szilikon alapja a fából készült bútorok felületének kezeléséhez használt olajokkal érintkezve hagyja maga után.

A vállalat az eszköz használatával kapcsolatos útmutatójának online frissítésében megjegyezte, hogy egyébként nem szokatlan dolog, hogy a rezgéscsillapító szilikon alappal felszerelt hangfalak nyomot hagyjanak a fa felületekre helyezve, egyben azt közölték, hogy a kérdéses nyomok nem maradandóak – a bútor letakarításával el lehet őket tüntetni.

„A nyomokat az olajok okozhatják, amelyek a szilikon alap és az asztal felülete között találhatóak, és általában néhány nappal azt követően eltűnnek, hogy a hangfalat eltávolítják a fa felületről. Amennyiben mégsem, úgy a felület óvatos, egy puha, nedves vagy száraz ronggyal történő letörlésével eltávolíthatóak. Ha a nyomok megmaradnak, takarítsa a felületet a bútorgyártó által javasolt módon” – írta az Apple a közleményében.

Emellett azt is javasolták, hogy aki kifogásolja a fehér nyomokat, lehetőleg ne helyezze a terméküket fa felületre.

Akárhogy is, a körök megjelenését követően több olyan termék is napvilágot látott, amely a nyomok kialakulását hivatott megelőzni – így például bőrből és alumíniumból készült vázak, amelyek megakadályozzák, hogy a kezelt fa felület és a szilikon váz közvetlenül érintkezzenek.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen