hirdetés
Időjárás

Felhős, borult lesz az ég pénteken

Pénteken erősen felhős, illetve borult lesz az ég, és esőre, havas esőre, hóra is számítani lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 13, de az ország északnyugati, nyugati felén csak 1 és 7 Celsius-fok között alakul.
Havazás A reggeli órákban délnyugaton havaseső, havazás is várható (Forrás: pexels.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint ma erősen felhős, illetve borult lesz az ég, szakadozottabb délkeleten lehet a felhőzet. A nap első felében északnyugaton és északon, késő délutántól pedig délkeleten is egyre többfelé várható csapadék. Kezdetben csak a magasabban fekvő helyeken várható havas eső, hó, majd a Nyugat-Dunántúlon késő délutántól már a síkvidékeken is havazhat. A Dél-Alföldön néhol zivatar is kialakulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet a kora délutáni órákban az ország északnyugati, nyugati felén 1 és 7, máshol 8 és 13 Celsius-fok között alakul. Késő estére 1 és 9, szombat hajnalra pedig -1 és +4 fok közé hűl le a levegő, de a Tiszántúlon ekkor 5-7 fok is lehet.

Az OMSZ orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a térségünk felett található hullámzó frontálzóna miatt a hideg- és melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás, így sokan tapasztalhatnak fejfájást, koncentrációs zavart, illetve vérnyomás-ingadozást. Mivel a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához, a közlekedésben résztvevőktől fokozott óvatosság szükséges.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint éjfélig folytatódik a csapadékos idő, a Dunántúlon – a délkeleti harmadának kivételével – egyre inkább havasesővel, délutántól havazással. Estétől az északi országrészben is ugyanerre lehet számítani.

A reggeli órákban délnyugaton havaseső, havazás is várható, és főként Zala megye térségében a síkvidéken átmeneti hóréteg is kialakulhat. Péntek éjfélig 5 centimétert elérő vizes, tapadó hóréteg kialakulására a Dunántúl hegyvidéki, illetve az Északi-középhegység magasabban fekvő részein, továbbá a Dunántúl délnyugati területein síkvidéken van nagyobb esély.

Este délen, délkeleten néhol villámtevékenység is kialakulhat.

Az OMSZ elsőfokú, sárga figyelmeztetést adott ki a mai napra eső miatt Zala megye, havazás miatt pedig Somogy megye és Veszprém megye területére.

HavazásHavazás miatt kiadott figyelmeztetés péntekre (Forrás: met.hu)

Eső miatt kiadott figyelmeztetésEső miatt kiadott figyelmeztetés a pénteki napra (Forrás: met.hu)

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kékestetőn már közel 80 centiméteres hó van

Kékestetőn már közel 80 centiméteres hó van


HAVAZÁS,     HÓESÉS,     KÉKESTETŐ

Többfelé csütörtökön is várható havazás, havas eső

Többfelé csütörtökön is várható havazás, havas eső


HAVAZÁS,     HÓESÉS,     HAVAS ESŐ

hirdetés
Meghalt Tahi Tóth László

Meghalt Tahi Tóth LászlóJelentősen csökken a bevándorlás Nagy-Britanniába

Jelentősen csökken a bevándorlás Nagy-BritanniábaA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen