hirdetés
Időjárás

Felhős, csapadékos idő várható csütörtökön

Felhős, borult lesz az ég a nap nagy részében csütörtökön, és sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, illetve hóra is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között alakul.
Eső Sokfelé várható eső, havas eső, hó (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön jellemzően borult vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól azonban lehetnek felszakadozások. Sokfelé számíthatunk csapadékra is, hóra elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, míg a Dunától keletre főként eső várható. Elsősorban a Dunántúlon napközben erős lesz az északi, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, majd késő estére -1 és +4, péntek hajnalra pedig általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő. Hajnalban a havas, kevésbé felhős területeken azonban előbbinél több fokkal is hidegebb lehet.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön a csapadékos időt okozó mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő áramlik fölénk, ami miatt az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, megnyúlhat a reflexidő, késhet a cselekvési reakcióidő, ezért fokozott figyelem szükséges a közlekedésben résztvevőktől. Tartós álmosságérzés jelentkezhet, valamint nagyobb az esélye a trombózisnak a fokozottabb véralvadási hajlam miatt. Alacsonyabbá válhat a vércukorszint.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúlon folytatódik a havazás, a déli órákra azonban már fokozatosan csökken a csapadék intenzitása. Általában nedves, tapadó hó várható további 5 centimétert meghaladó mennyiségben. Eközben élénk, helyenként erős lesz az északi szél. A Dunántúl keleti részén jellemzően havas esőre lehet számítani, a Dunától keletre pedig jellemzően eső várható, ám az Északi-középhegységben hóra, kis valószínűséggel néhol ónos esőre lehet számítani. A hó jellemzően csak a magasabb helyeken marad meg.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki havazás miatt a mai napra Vas megye, Veszprém megye és Zala megye területére.

Havazás(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Valamivel hűvösebb idő várható a hosszú hétvégén

Valamivel hűvösebb idő várható a hosszú hétvégénCsütörtökön már felhősebb időre számíthatunk

Csütörtökön már felhősebb időre számíthatunkhirdetés
Mérgező is lehet a dísztök

Mérgező is lehet a dísztök


HALLOWEEN,     DÍSZTÖK,     NÉBIH

Az uniós ügyészséghez való csatlakozást sürgeti az MSZP

Az uniós ügyészséghez való csatlakozást sürgeti az MSZPA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen