hirdetés
Időjárás

Felhős, csapadékos idő várható csütörtökön

Felhős, borult lesz az ég a nap nagy részében csütörtökön, és sokfelé számíthatunk esőre, havas esőre, illetve hóra is. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között alakul.
Eső Sokfelé várható eső, havas eső, hó (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint csütörtökön jellemzően borult vagy erősen felhős lesz az ég, délutántól azonban lehetnek felszakadozások. Sokfelé számíthatunk csapadékra is, hóra elsősorban a Nyugat-Dunántúlon, míg a Dunától keletre főként eső várható. Elsősorban a Dunántúlon napközben erős lesz az északi, északnyugati szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 fok között valószínű, majd késő estére -1 és +4, péntek hajnalra pedig általában -4 és +1 fok közé hűl le a levegő. Hajnalban a havas, kevésbé felhős területeken azonban előbbinél több fokkal is hidegebb lehet.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint csütörtökön a csapadékos időt okozó mediterrán ciklon hátoldalán hideg levegő áramlik fölénk, ami miatt az időjárás most a hidegfrontra érzékenyeket terheli meg különösképpen. Náluk legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, megnyúlhat a reflexidő, késhet a cselekvési reakcióidő, ezért fokozott figyelem szükséges a közlekedésben résztvevőktől. Tartós álmosságérzés jelentkezhet, valamint nagyobb az esélye a trombózisnak a fokozottabb véralvadási hajlam miatt. Alacsonyabbá válhat a vércukorszint.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint a Dunántúlon folytatódik a havazás, a déli órákra azonban már fokozatosan csökken a csapadék intenzitása. Általában nedves, tapadó hó várható további 5 centimétert meghaladó mennyiségben. Eközben élénk, helyenként erős lesz az északi szél. A Dunántúl keleti részén jellemzően havas esőre lehet számítani, a Dunától keletre pedig jellemzően eső várható, ám az Északi-középhegységben hóra, kis valószínűséggel néhol ónos esőre lehet számítani. A hó jellemzően csak a magasabb helyeken marad meg.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki havazás miatt a mai napra Vas megye, Veszprém megye és Zala megye területére.

Havazás(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
loading...
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kékestetőn már közel 80 centiméteres hó van

Kékestetőn már közel 80 centiméteres hó van


HAVAZÁS,     HÓESÉS,     KÉKESTETŐ

Többfelé csütörtökön is várható havazás, havas eső

Többfelé csütörtökön is várható havazás, havas eső


HAVAZÁS,     HÓESÉS,     HAVAS ESŐ

hirdetés
Meghalt Tahi Tóth László

Meghalt Tahi Tóth LászlóJelentősen csökken a bevándorlás Nagy-Britanniába

Jelentősen csökken a bevándorlás Nagy-BritanniábaA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen