Időjárás

Felhős idő várható szerdán, viharos szél miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, átmenetileg eső, zápor is több helyen várható. A mai napra eközben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) elsőfokú figyelmeztetést adott ki az ország valamennyi megyéjére a viharos széllökések veszélye miatt.
Őszi idő Átmenetileg több helyen várható eső, zápor is (Forrás: pixabay.com / pasja1000)

Az OMSZ előrejelzése szerint szerdán eleinte erősen felhős vagy borult lesz az ég, majd napközben északkelet felől a felhőzet csökkenésére, felszakadozására lehet számítani. Átmenetileg több helyen várható eső, zápor is, délnyugaton kell a legtovább várni a felhőzet csökkenésére és a csapadék megszűnésére. Nagy területen viharossá fokozódik az északnyugati szél, majd délutántól mérséklődik a légmozgás – igaz, egy-egy viharos széllökés még akkor is előfordulhat.

A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 9 és 15 fok között alakul, majd délutántól lehűlés kezdődik, és késő estére már csak 6-10 fok lesz jellemző, majd hajnalra 0 és 6 fok közé csökken a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán összességében sokfelé várható viharos északnyugati szél.

Nagyobb területen jellemzően az Észak-Dunántúlon, a Duna-Tisza közén és a Dél-Alföldön fordulhatnak elő 70-90 km/h körüli széllökések, nagyobb eséllyel a nap első felében. A Mátrában, Börzsönyben és a Bakonyban időnként még a 90-100 km/h-t is meghaladhatja a szélsebesség.

A nap második felében egyre ritkábban és kevesebb helyen, általában záporokhoz kötődve lehetnek már csak viharos lökések, és csütörtökre virradóra mindenhol jelentősen veszít erejéből a szél.

Az OMSZ a szerdai napra az ország minden megyéjére elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki a várható viharos széllökések veszélye miatt.

 

Figyelmeztető előrejelzés(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen