hirdetés
Belföld

Feljelentést kezdeményeznek Németh Szilárd ellen

Szél Bernadett feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen, aki a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülését követően három civil aktivistát is megnevezett, mint „potenciális zavargókat”. Ezzel nemcsak minősített információval élt vissza az LMP miniszterelnök-jelöltje szerint, de az érintettek becsületét és jó hírnevét is sértik a Fidesz-alelnök szavai.
Németh Szilárd Németh Szilárd (Forrás: mno.hu)
hirdetés

Az LMP közleménye szerint a párt megdöbbenéssel tapasztalta, hogy a nemzetbiztonsági bizottság szeptember tizenkettedikei zárt ülését követően sajtótájékoztatóján Németh Szilárd, a testület alelnöke három olyan civil aktivistát nevezett meg, akik nevei zárt ülésen hangoztak el. Ezzel Németh Szilárd az LMP szerint minősített információval élt vissza.

„Szél Bernadett miniszterelnök-jelölt álláspontja szerint Németh Szilárd kimerítette a Büntetőtörvénykönyv 265. §-nak tényállását, miszerint aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el” – olvasható az LMP közleményében.

A közleményben egyben azt írják, hogy a testület tagjaként Szél Bernadett feljelentést kezdeményezett Németh Szilárd ellen.

Németh Szilárd kijelentései az LMP álláspontja szerint egyben sértik az érintettek becsületét és jó hírnevét is, ezért felajánlották segítségüket a személyiségi jogok érvényesítésében.

A közleményben úgy fogalmaztak, a Fidesz „rémképgyártása” odáig fajult, hogy civileket „a legsötétebb pártállami időket idézve stigmatizálnak”. Az LMP szerint amennyiben bármilyen fizikai erőszak történik, az a Fidesz felelőssége.

„A leghatározottabban felszólítjuk a Fidesz-kormányt, hogy hagyják abba a gyűlöletkeltést!” – zárják a közleményt.

A 24.hu szerint a nemzetbiztonsági bizottság zárt ülésén Gulyás Mártont, Schilling Árpádot és Vágó Gábort nevezték meg mint „lehetséges zavargókat”.

Őket név szerint említette az ülésen Németh Szilárd, aki ezután a sajtónak azt állította, hogy a titkosszolgálatok megerősítették, hogy a három aktivista erőszakos eszközzel akarja ősszel elmozdítani helyéről a kormányt.

Részleteket nem közölt ezzel kapcsolatban, mivel 2026-ig titkos az ülés tartalma.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Elfogadta a parlament a „Stop Sorost”

Elfogadta a parlament a „Stop Sorost”Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosítást

Elfogadták a hetedik alaptörvény-módosításthirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen