Tech

Gyakori kérdések a patronokkal és tonerekkel kapcsolatban

Az eredeti- és utángyártott nyomtató tonerek és tintapatronok világában nem mindenki jártas, gyakran merülnek fel különböző; egyszerűbb és bonyolultabb kérdések. Összeszedtünk egy kis csokorral, amikre ezúton válaszolni is fogunk.
Gyakori kérdések a patronokkal és tonerekkel kapcsolatban Gyakori kérdések a patronokkal és tonerekkel kapcsolatban

1. Mi a legfőbb különbség az eredeti és utángyártott patronok és tonerek között?

Fontos először is tisztázni, hogy az utángyártott patron és toner NEM hamisítvány! Az utángyártott termékek minősége sokszor megegyezik az eredeti – eredeti berendezést gyártó által előállított OEM jelzésű (Original Equipment Manufacturers, pl.: HP, Canon) – patron és toner minőségével.

2. Ki merjem-e próbálni az utángyártott termékeket? Ráfázhatok?

A Patron és Toner utángyártott patronjait és tonereit bátran ajánljuk azoknak, akiknek nincs pénzük arra, hogy megvásárolják az eredeti termékeket. Az utángyártott termékeink nem a bóvli szintjét ütik meg, hanem sokszor hasonló a minőségük, mint az eredeti termékeknek.

3. Ugyanannyit nyomtathatok az utángyártottal is mint az eredetivel?

A gyári toner és patron kapacitása ideális esetben egyezik az utángyártott termékekkel. A patron és tonerek élettartama sokszor függ a nyomtatás sűrűségétől, a nyomtatópapír minőségétől, az évszaktól, és hogy milyen gyakran használjuk a nyomtatónkat. Jó, ha tisztában vagyunk vele, hogy sokszor az eredeti termékeken feltüntetett kapacitás sem biztosítja a feltüntetett nyomtatható oldalszámot.

4. A legújabb típusú nyomtatókhoz is kapható utángyártott termék?

Az utángyártott termékek gyártóinak általában néhány hónapra van szükségük, hogy a legújabb modellekhez megfelelő, alkatrészeket, festékeket fejlesszenek ki, az új modellel kompatibilis termékeket dobjanak piacra.

5. Az utángyártott patron vagy toner tönkreteheti-e a nyomtatómat?

Nem. Fogyasztóvédelmi vizsgálatokat végeztek több országban, hogy fennáll-e ennek a veszélye. Minden vizsgálat azt bizonyította, hogy a nyomtatók meghibásodásának aránya nem áll összefüggésben a használt kellékanyag eredetiségével. A toner és patron nem befolyásolja, így kárt sem tud okozni a nyomtatóban és egyéb alkatrészeinek működésében.

6. Elveszíthetem a nyomtatókészülékem garanciáját, ha utángyártott terméket használok benne?

Sajnos igen. A nyomtatókészülékre nem vállal a gyártója garanciát, ha utángyártott terméket használunk benne. Viszont a magas szervízdíjak ellenére is azt kell, hogy megállapítsuk, hogy az utángyártott patronok és tonerek megvásárlása és használata még így is gazdaságosabb, mintha az eredeti termékeket vásárolnánk meg.

7. Nem tudom, melyik utángyártott termék kompatibilis a nyomtatómmal. Mit kell tennem?

A toneren, illetve patronon (valamint a nyomtató eredeti csomagolásában található útmutatóban) megtalálható, hogy milyen a megfelelő kiegészítő típusa, amit ajánlanak megvételre. A Patron és Toner webáruház kínálatában, rá tudunk keresni nyomtatónk pontos típusára és így, az ehhez a típushoz tartozó utángyártott termékeket bátran megvásárolhatjuk. Esetenként az utángyártott toner és patron típusjelölése eltérhet az eredeti típusjelöléstől, de ez a kompatibilitást nem befolyásolja.

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen