Időjárás

Gyakran felhős lesz az ég kedden

Több megyére heves zivatarok miatt adtak ki figyelmeztetést

Kedden eleinte sokfelé várható zápor, zivatar, és miután átmenetileg többfelé felszakadozik a felhőzet, estétől újból több felhő lehet az égen.
Heves zivatarok veszélye Napközben egyre inkább az ország északkeleti harmadán és a Dunántúl északnyugati felén számíthatunk zivatarokra (Forrás: met.hu)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint kedden délnyugat felől átmenetileg többfelé felszakadozik a felhőzet, estefelé azonban dél felől felhőzet-növekedés kezdődik. Eleinte sokfelé, később pedig elszórtan várható eső, zápor és néhol zivatar. Élénk, néhol erős lesz a délnyugati szél, és a zivatarokban átmenetileg viharos széllökések is lehetnek.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 23 fok között alakul, majd késő estére 12 és 17, szerda hajnalra pedig 7 és 14 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat figyelmeztető előrejelzése szerint kedden délelőtt elsősorban a déli, délnyugati országrészben és az ország középső területein alakulhat ki néhol zivatar az eső és zápor mellett. Ezután napközben egyre inkább az ország északkeleti harmadán és a Dunántúl északnyugati felén számíthatunk zivatarokra.

A zivatarokat lokálisan jelentősebb mennyiségű, 15-20 milliméter feletti csapadék, viharos, 60-70 km/ feletti szél és kisebb méretű jég kísérheti. Szerdán nem zárható ki egy-egy intenzívebb zivatar sem, amelyekhez akár 80 km/h feletti széllökés és 2 centiméter körüli átmérőjű jég is társulhat.

Az OMSZ elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki heves zivatarok veszélye miatt a mai napra az alábbi megyékre:

  • Pest megye,
  • Heves megye,
  • Nógrád megye,
  • Jász-Nagykun-Szolnok megye,
  • Békés megye,
  • Hajdú-Bihar megye,
  • Borsod-Abaúj-Zemplén megye,
  • Szabolcs-Szatmár-Bereg megye.


Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen