Időjárás

Hétvégére a napsütés is visszatérhet

Pénteken elsősorban a Dunántúl keleti és középső részén várható hosszabb napsütés, majd a hétvégén, elsősorban vasárnap a legtöbb helyen kisüt a nap.
Napsütés Vasárnap a legtöbb helyen már több órás napsütésre is számíthatunk (Forrás: pexels.com)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken az ország északkeleti harmadán általában borult lesz az ég, és gyenge havazásra, havas esőre is számítani lehet. Máshol felhős jellegű idő várható, főként a Dunántúl keleti és középső részén hosszabb időre kisüthet a nap is. Az északnyugati szél a Dunántúlon és az északkeleti határvidéken időnként megélénkül, majd délutántól jelentősen mérséklődik a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6 Celsius-fok között várható, késő este pedig -4 és +2 fok közé hűl le a levegő.

A meteorológiai szolgálat orvosmeteorológiai előrejelzése szerint a különösen érzékenyeknél gyenge hidegfront jellegű hatás jelentkezhet, náluk előfordulhat fejfájás, migrén, szédülés, valamint erősebbek lehetnek a reumatikus és az ízületi fájdalmak.

Szombaton közepesen és erősen felhős területek is lesznek, legnagyobb eséllyel az Észak-Dunántúlon süt ki a nap. A felhős tájakon néhol hószállingózás is lehet. A hőmérséklet maximuma nappal 0 és +5 fok között alakul, míg a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet jellemzően +1 és -4 fok között várható, ám ennél a hóval borított, kevésbé felhős tájakon valamivel hidegebb is lehet.

Vasárnap közepesen, illetve gyengén felhős, csapadékmentes idő várható, és a legtöbb helyen már több órás napsütésre is számíthatunk. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 6, a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet pedig -1 és -6 fok között alakul.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Akár 15 fok is lehet a hétvégén

Akár 15 fok is lehet a hétvégénJanuár utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránk

Január utolsó napjaiban is nagyrészt felhős idő vár ránkEgyre többen önkénteskednek

Egyre többen önkénteskednekA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen