hirdetés
Sport

Hosszú egy lépésre 400. érmétől

Szinte biztos, hogy a csütörtök esti program során 400. egyéni érmét is begyűjti a világkupában Hosszú Katinka, mivel a Duna Arénában zajló budapesti verseny délelőtti előfutamaiból két számban is a legjobb idővel jutott a döntőbe. A fantasztikus eredmény eléréséhez egyetlen dobogós helyezésre van szüksége a hazai publikum kedvencének.
Hosszú Katinka Szinte biztos, hogy a csütörtök esti program során 400. egyéni érmét is begyűjti a világkupában Hosszú Katinka (Készítette: Doha Stadium Plus Qatar - Flickr: Katinka Hosszu, CC BY 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=31232634)
hirdetés

A Duna Arénába már a délelőtti előfutamokra több száz néző látogatott ki, maratoni hosszúságú program várt rájuk, annak köszönhetően, hogy 40 ország 500 versenyzője nevezett, s hatalmas létszámmal képviselték magukat a hazai sportolók.

Női 400 méter gyorson 17 magyar ugrott a medencébe, de egyikkőjüknek sem sikerült kiharcolnia a döntőbe jutást, a legközelebb ehhez Fábián Fanni volt, ő 25 századdal maradt le a finálét jelentő nyolcadik helyről.

A férfiaknál ugyanebben a számban 53 induló közül 26-en képviselték a magyar színeket, végül Holló Balázs, Verrasztó Dávid és Bernek Péter is bekerült a döntőbe.

Hosszú Katinka először 100 méter vegyesen indult, a magyar közönség pedig továbbra is érezhetően rajong a háromszoros olimpiai bajnokért.

A 29 éves úszósztár kiváló, 57.91 másodperces idővel, saját világcsúcsától (56.51) kevesebb mint másfél másodperccel elmaradva, a második amerikai Kathleen Bakerre több mint egy másodpercet verve ment tovább. A férfiaknál Dudás Dániel és Földházi Dávid lesz ott ennek a számnak a fináléjában.

Női 50 méter háton legjobb magyarként Burián Katalin a 12. lett, míg 200-on a férfiaknál Telegdy Ádám és Bernek Péter is bejutott a döntőbe.

A "legmagyarosabb" finálé női 200 méter pillangón jött össze, ugyanis a toronymagasan első Hosszú Katinka mellett Jakabos Zsuzsanna, Kapás Boglárka és Szilágyi Liliána is továbblépett. Férfi 100 pillangón Cseh László harcolta ki a döntős szereplést.

Női 200 méter mellen nem lesz magyar a döntőben, mint ahogyan a férfiaknál 100-on sem.

A délelőtti programot a leggyorsabb szám, az 50 méter gyors zárta, az egyetlen magyar továbbjutó a férfi versenyben Lobanovszkij Maxim volt.

Mivel a világkupában nincs korhatár, ezért sok rendkívül fiatal versenyző is megmutathatta magát, több 2006-os születésű, azaz 12 éves tehetség is a vízbe ugrott.

A világkupában az egyéni számok győztesei 1500, a másodikok 1000, a harmadikok 500, a negyedikek 400, az ötödikek 300, a hatodikok pedig 200 dollárt kapnak, míg a váltóknál az első hármat díjazzák, 3000, 2000 és 1000 dollárral. A világkupa összesített győztese 150 000, a második 100 000, a harmadik 50 ezer dollárral gazdagodik.

Forrás: MTI



Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását


REAL MADRID,     AJAX,     LIVERPOOL

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE


UVSE,     VÍZILABDA,     MAGYAR KUPA

hirdetés
Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen



Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen



A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából



hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen