hirdetés
Belföld

Karddal akarta lefejezni haragosát egy 62 éves férfi

Egy 62 éves férfi karddal próbálta meg lefejezni haragosát tavaly nyáron Tarnaleleszen, a Heves Megyei Főügyészség most emberölés bűntettének kísérete miatt emelt vádat vele szemben.
Bírói kalapács A Heves Megyei Főügyészség most emberölés bűntettének kísérete miatt emelt vádat a férfival szemben (Forrás: pixabay.com)
hirdetés

A férfi fiának 2017. július negyedikén egy büntetőügyben tartott tárgyaláson terheltként kellett megjelennie, ám a vádlott tartva attól, hogy nem hagyja szabadlábon fiát a bíróság, egész nap idegesen viselkedett, italozott és mások előtt azzal fenyegetőzött, hogy az általa alaptalanul nagy befolyású embernek tartott sértettet még aznap le fogja szúrni. A férfi úgy hitte, haragosa „kapcsolatai” révén tudott volna segíteni a fián, és mégsem tett semmit. Noha az illető hallotta szóbeszédként a fenyegetőzést a faluban, nem vette komolyan.

„A vádlott nap közben otthonában felkereste a sértettet, akivel még egyszer megpróbált a fia érdekében beszélni, de a sértett erélyesen elküldte őt a háztól. Ezen felindulva a terhelt hazament, és magához vette a falon dísztárgyként elhelyezett 70 cm pengehosszúságú kardot, amit elrejtett a ruhája alá, majd elindult a faluba”

– részletezik az ügyészség.hu oldalon megjelent közleményben az előzményeket.

Útközben a vádlott egy ház előtt észrevette a sértettet, aki akkor éppen az autójában várakozott. A férfi ekkor odament hozzá, és azt mondta, nem viccel, és ha kell, „levágja a fejét”. A sértett még ekkor sem vette komolyan a fenyegetést, hanem azt felelte, „itt vagyok, vágd le a fejem”.

A vádlott ekkor előhúzta a kardot, és a leengedett szélvédőn át a sértett nyaka irányába vágott, aki védekezésképpen maga elé kapta a bal karját. Ennek köszönheti az életét, hiszen a vágás így nem érte el a nyakát – a kezén azonban nyolc napon belül gyógyuló, vérző sebesülés keletkezett.

„A történtek hatására az életét már joggal veszélyben érző férfi az újabb támadás elől úgy tudott elmenekülni, hogy tövig nyomva a gázpedált nagy sebességgel elhajtott a helyszínről.”

A Heves Megyei Főügyészség a vádiratában végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására, valamint arra tett indítványt, hogy a bíróság mellékbüntetésül tiltsa el az elkövetőt a közügyek gyakorlásától, továbbá kötelezze őt a 650.000 forintot meghaladó bűnügyi költség viselésére.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Súlyos baleset történt Ceglédbercelnél

Súlyos baleset történt CeglédbercelnélVádat emeltek egy osztrák férfi ellen, mert bántotta a magyar kalauzt

Vádat emeltek egy osztrák férfi ellen, mert bántotta a magyar kalauzthirdetés
Benkő: megvan a garancia a Magyar Honvédség fejlesztésére

Benkő: megvan a garancia a Magyar Honvédség fejlesztéséreToroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belül

Toroczkai László platformot alakítana a Jobbikon belülhirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen