Belföld

Kezdeményezték az inárcsi gyilkosság gyanúsítottjának letartóztatását

Az ügyészség közleménye szerint az Inárcson megölt nő próbált szállást keresni az adósságok miatt nehéz helyzetbe került családnak, a férfi azonban, amikor megtudta, hogy nem járt sikerrel, a magával vitt késsel halálosan megsebesítette az ügyintéző nőt. A 24.hu szerint a 61 éves férfi beismerő vallomást tett.
Megölt egy hivatali dolgozót egy férfi Inárcson Rendőrök állnak lezárt utcánál Inárcson egy hivatalnál, ahol ügyintézés közben késsel halálosan megsebesített egy hivatali dolgozót egy férfi 2018. július 11-én reggel. A rendőrök elfogták a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított 61 éves helyi lakost. MTI Fotó: Mihádák Zoltán

A gyilkosság elkövetésével gyanúsított férfi sorsa anyagi problémák miatt került kritikus helyzetbe, családjával 2018 júliusában kellett volna elhagyniuk a házukat. A Dabasi Család- és Gyermekjóléti Szolgálat Inárcson működő kirendeltségén dolgozó családsegítő megpróbált szállást találni a férfinak és családjának, de nem járt sikerrel – derül ki az ügyészség közleményéből.

Amikor a gyanúsított július 11-én reggel a családsegítő irodába bement, és megtudta az ügyintéző nőtől a számára lesújtó híreket, dühös lett, és a magával vitt késével nyakon szúrta a nőt, aki ennek következtében a helyszínen meghalt.

A gyilkosság után a férfi a közeli polgármesteri hivatalba ment, ahol bejelentette a tettét. Ezt követően a férfit közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként.

A Pest Megyei Főügyészség indítványt tett a férfi letartóztatásának elrendelésére, amit azzal indokolt, hogy

„a nyomozás tárgyát képező bűncselekmény minősített emberölés, melynek büntetési tétele kimagasló, akár életfogytig tartó szabadságvesztés, ezért a férfi szökésétől okkal lehet tartani. Annak a veszélye is fennáll, hogy a gyanúsított szabadon védekezve újabb bűncselekményt követne el”.

A 24.hu András Tamástól, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivőjétől megtudta, hogy a 61 éves férfi beismerő vallomást tett a rendőrségen az őrizetbe vételt követő kihallgatása során, a rendőrökkel végig együttműködő volt. Miután elkövette a gyilkosságot, a portál szerint a férfi leült az épület elé és megvárta a rendőröket.

A gyilkosság áldozata, a háromgyermekes édesanya és lelkiismeretes ügyintéző nő tiszteletére vasárnap délután öt órakor az inárcsi Kossuth téren gyertyás megemlékezést tartanak – derül ki a portál cikkéből.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen