hirdetés
Életmód

Kik a romantikusabbak? A nők vagy esetleg a férfiak?

Sokan kapásból azt vágnák rá, hogy a nők, holott ez egyáltalán nem biztos!
Szerelem A férfiak is tudnak romantikusak lenni, ha igazán szerelmesek (Forrás: Pexels.com)
hirdetés

A Massachusetsi Műszaki Egyetem (MIT) Sloan Menedzsment Karán egy érdekes tanulmányba fogtak bele. A fő témakör a szerelem a volt, ezen belül pedig arra is kitértek, hogy ki mondja ki először azt a bűvös „szeretlek” szót.

Noha úgy gondolnánk, hogy minden esetben a nők a romantikusabbak, ez azonban egyáltalán nem igaz. A kutatás szerint ugyanis 70 százalékban a férfiak adják először a párjuk tudtára, hogy szerelmesek.

Emellett az is kiderült a 20 és 60 év között megkérdezettek válaszaiból, hogy sokkal jobban, boldogabban alszanak azok, akiknek kedvese színt vall az érzelmeiről.

A tudósok szerint ez az evolúció miatt van így, hiszen a szaporodás szempontjából azzal a kapcsolattal foglalkozunk a leginkább, amelyet a „legesélyesebbnek” tartunk.

Ám még abban az esetben is, ha génjeinkbe bele van kódolva jó néhány dolog, a szerelem szavakbeli kifejezése érzelmi szempontból is rendkívül fontos, hiszen még inkább összekapcsolja a párokat.

Emellett pedig az is lényeges, hogy a „szeretlek” kimondása, mikorra van időzítve. Nem mindegy ugyanis, hogy szex előtt vagy után vallunk színt a másiknak. Josh Ackerman, a kutatás vezetője szerint ugyanis sokan „szkeptikusan” fogadhatják a vallomást még az első együttlétet megelőzően.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen