Külföld

Körbezárták Afrínt a török csapatok

A török hadsereg a közlése szerint körbezárta a kurdok által ellenőrzött, Szíria északi részén fekvő Afrínt a kurd milícia ellen indított offenzíva keretében.
Afrín Körbevették Afrínt a török csapatok (Forrás: wikimedia.org / Bertramz)

A török hadsereg közleménye szerint a csapatok a velük szövetséges szíriai felkelőkkel együttműködve „kritikus jelentőségű terülteket” is elfoglaltak az afríni régióban.

A helyi kurd tisztviselők egyelőre nem reagáltak ezekre a kijelentésekre.

A török hadsereg január huszadikán indított hadműveletet, amelynek célja, hogy kiszorítsák a Kurd Népvédelmi Egységeket (YPG) Afrínból.

A török kormány úgy véli, a YPG a betiltott Kurd Munkáspárt (PKK) egy „kiterjesztése”, amely mintegy három évtizeden át harcolt a kurd autonómiáért Törökország délkeleti területén. A YPG ugyanakkor tagadja, hogy bármilyen közvetlen kapcsolata volna a PKK-val.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen