hirdetés
Külföld

Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett

Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett.
Lövöldözés volt egy kaliforniai veteránotthonban, a merénylő három túszt ejtett A CBS rádió információi szerint a tettes - egy fiatal férfi - 15-30 lövést adott le (Forrás: Twitter/CNN)
hirdetés

    Helyi idő szerint pénteken délelőtt egy fegyveres férfi nyitott tüzet a Napa-völgyben lévő, San Franciscótól északra fekvő Yountville városka veteránotthonában. A rendőrség perceken belül a helyszínen volt, az épületet körülvették, a seriff hivatala pedig riadóztatta a környéken élőket. Halálos áldozatokról vagy sebesültekről nem érkeztek hírek, s egyelőre azt sem tudni, hogy ki lehet a merénylő.

    A CBS rádió információi szerint a tettes - egy fiatal férfi - 15-30 lövést adott le, köztük a kiérkező rendőrökre is.

    A házat és környékét lezárták, kiürítették a közeli épületeket és a golfpályát is. A fegyveres az otthon egyik szobájában tart fogva három lakót. A helyszínre már megérkeztek azok, akik a tárgyalásokat folytatják majd a túszok szabadon bocsátásáról.

    June Iljana, a kaliforniai veteránügyi hivatal szóvivője arról tájékoztatta a sajtót, hogy az otthonban, amely az egyik legnagyobb amerikai szeretetotthon, 850 idős vagy rokkant háborús veterán él, olyan volt katonák, akik megjárták a koreai és a vietnami háborút, ott voltak Irak kuvaiti inváziójakor vagy a Bush elnök által indított iraki háborúban.

Frissítés!

Holtan találták a kaliforniai veteránotthonban lövöldöző férfit és három túszát

     Az eredménytelen tárgyalási kísérletek után a rendőrök behatoltak az épületbe, és ott megtalálták a fegyveres férfi és három túsza holttestét. Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi történt. Egy kaliforniai szenátor korábban azt közölte újságírókkal, hogy a lövöldöző férfi az Út hazafelé nevű programnak a tagja, pontosabban kezeltje volt. A program a poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenvedő veteránoknak nyújt segítséget.

    A három túszról azt feltételezik, hogy a veteránotthon alkalmazottai voltak.

Forrás: MTIHa érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen