hirdetés
Kultúra

Májustól újra Twin Peaks

Felcsendül a legendás dal, ezúttal Cooper után is nyomozni kell majd

Május 21-én folytatódik David Lynch legendás thriller-sorozata a kilencvenes évekből. Senki sem fog panaszkodni - mondja a Showtime elnöke.
Mindenki imádta a sorozatot, zenéje is legendás lett Mindenki imádta a sorozatot, zenéje is legendás lett (Forrás: digitalspy.com)
hirdetés

A sorozatot forgató Showtime elnöke hétfőn közölte, hogy májusban a rajongók visszatérhetnek Twin Peaksbe, újabb részekkel folytatódik Cooper ügynök története. Sokan azt mondják, annak idején a sorozat szinte mindent átírt a televíziózásban. David Nevins szerint a 18 órányi új anyag senkinek sem okoz majd csalódást. Végleg le is zárnak minden szálat, a harmadik évad valóban az utolsó lesz.

Lynch a nyolcvanas évek végén Marilyn Monroe-ról forgatott volna, amikor találkozott Mark Frost forgatókönyvíróval. A film elmaradt, helyette megszületett Twin Peaks világa. A cél az volt, hogy bemutassák a csinos amerikai kisvárosok sötét arcát, ahogy azzal a rendező az 1986-os Kék bársonyban már próbálkozott. A sorozatban a misztikum egy nyomozás feszültségével és a szappanoperák világával keveredett.

A sztori szerint az északnyugati kisvárosban meggyilkolják a helyi szépséget, Laura Palmert. A helyi közösségről kiderül, hogy valójában nem is olyan idilli. Hiába küldi az FBI a helyszínre Cooper ügynököt (Kyle MacLachlan), a rejtélyek inkább csak sokasodnak.

Az 1990-es első évad akkora sikert hozott, hogy alapjában változtatott televíziós tévhiteken, a moziból a tévéképernyőre vitte az izgalmakat. Miután azonban a második évadban csökkent a nézettség, a gyártó ABC mindenképp le akarta leplezni a gyilkost, tönkretéve ezzel az izgalmakat.

Az új gyártó Showtime két éve közölte, hogy befejezik a félbemaradt történetet, a forgatás 2015 őszén el is kezdődött. Tavaly akarták bemutatni, aztán 2017 lett belőle.

Az új csapatról annyit tudni, hogy rengetegen megmaradtak az eredeti szereplők közül, Kyle MacLachlan, Sheryl Lee, Sherilyn Fenn vagy éppen Madchen Amick. Melléjük olyan nagy nevekről gondoskodtak, mint Monica Bellucci, Richard Chamberlain, Jim Belushi, Laura Dern, Amanda Seyfried, Tim Roth vagy éppen Naomi Watts.

Lynch elárulta, hogy mind a 18 órányi anyagot ő forgatta, mint egyetlen hosszú filmet, valóban lezárják a történetet. A sztoriból egyébként néhány részlet már kiderült Mark Frost tavaly megjelent könyvéből, valóban 25 évet ugrunk majd az időben.

Az FBI-hoz csak egy doboznyi akta érkezik a nyomozásról, Cooper ügynök maga is eltűnik. Az ügyre ezúttal egy hölgyet állítanak, David Nevins szerint maga a sztori Cooper Odüssszeiája lesz.

Május 21-én kétórás dupla résszel indul a folytatás a Showtime-csatornán, a magyarországi premierről még nincs információ.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
A Bubi lett az év szava 2017-ben

A Bubi lett az év szava 2017-benMegkezdődött az idei Múzeumok éjszakája

Megkezdődött az idei Múzeumok éjszakájahirdetés
Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál Ópusztaszeren

Ismét lesz Woodstock az Ugaron fesztivál ÓpusztaszerenA Scooter is fellép az idei debreceni Campus Fesztiválon

A Scooter is fellép az idei debreceni Campus FesztiválonMa van a Múzeumok éjszakája

Ma van a Múzeumok éjszakájahirdetés
hirdetés
Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt Station

Szeptemberben jön McCartney új albuma, az Egypt StationElhunyt Kányádi Sándor

Elhunyt Kányádi Sándor


IRODALOM,     KÖLTÖ,     GYÁSZ

loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen