Külföld

Meghalt három brit turista egy amerikai helikopterbalesetben

Meghalt egy helikopterbalesetben három brit turista a Grand Canyonnál – közölte az amerikai rendőrség.
Helikopterbaleset Négy személy túlélte a balesetet (Forrás: Twitter / FOX5 Las Vegas)

A helyi rendőrség közlése szerint egy 27 éves nő, valamint egy 30 és egy 32 éves férfi halt meg a vasárnapi balesetben. Három másik brit állampolgár, valamint a helikopter vezetője megsérült, amikor helyi idő szerint 17 óra 20 perc körül a baleset bekövetkezett.

A baleset oka egyelőre ismeretlen, szemtanúk szerint pedig erős szél nehezítette az áldozatok mentését. A helyszínen készült felvételeken az látható, amint lángok csapnak fel a baleset helyszínén, valamint sűrű füst emelkedik fel onnan.

A baleset túlélőit helyi idő szerint hajnali kettő órakor mentették ki a roncsok közül, majd kórházba szállították őket.

Összesen több mint nyolc óra alatt sikerült csak a helyszínről kimenteni a sérülteket, ugyanis a rossz terepviszonyok mellett az erős szél sem kedvezett a mentő csapatok tevékenységének. Mivel eleinte nehézkesen jutottak le a roncsokhoz, először a helyszínen nyújtottak segítséget a túlélőknek.

A baleset idejében 80 km/h-s széllökések is voltak a tragédia helyszínén.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen