hirdetés
Sport

Rekordot döntött 99 évesen George Corones ausztrál úszó

Egy kilencvenkilenc éves ausztrál úszó feltehetőleg sikeresen megdöntötte a korcsoportjában az 50 méteres gyorsúszásban eddig fennálló világrekordot.
George Corones George Corones szombaton ismét vízbe csobban, hogy reményei szerint újabb világcsúcson ússzon (Forrás: Twitter / teddyeugene)
hirdetés

George Corones 56,12 másodperc alatt teljesítette a távot Queenslandben, ami a 100-104 évesek korcsoportjában egy új világcsúcsot jelent. A korábbi, 2014-es rekordnál 35 másodperccel teljesített jobban, az újabb eredményt hamarosan hitelesítheti az úszószövetség.

George Corones áprilisban tölti be a 100. életévét, az elért eredményével kapcsolatosan pedig megjegyezte, hogy az meglehetős derűvel töltötte el őt, és nagy benyomást tett rá a szerdai eseményen ujjongó tömeg is.

Az eseményen egyébként ő volt az egyedüli nevező, miután azt kifejezetten számára szervezték a rekordkísérlet érdekében.

A korábbi rekordot – 1:31.19 – John Harrison brit úszó állította 2014-ben.

A Masters Swimming Australia közlése szerint a rekord hivatalos elismerésére jelenleg is várnak a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) részéről.

George Corones várhatóan a 100 méteres gyorsúszás rekordját is megkísérli megdönteni szombaton este, elképzelése szerint az ugyancsak a brit John Harrison által elért rekordot (03:23.10) szintén sikerül majd megdöntenie.

„Egyáltalán nem vagyok már fiatal ember, de igazán várakozással tekintek rá (a szombati eseményre), és bízom benne, hogy nagyon jól fogok teljesíteni”

– fogalmazott a sportoló.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Európa-liga - Vereséggel kezdett a Vidi FC

Európa-liga - Vereséggel kezdett a Vidi FCElhunyt Kulcsár Győző

Elhunyt Kulcsár Győzőhirdetés
Danko Lazovic távozik a Mol Vidi FC-től

Danko Lazovic távozik a Mol Vidi FC-tőlSzombaton újra kosárünnep a Hősök terén

Szombaton újra kosárünnep a Hősök terénhirdetés
hirdetés
loading...
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen