Külföld

Rendkívüli állapot Nagymihályban a kanyaró miatt

A kelet-szlovákiai Nagymihályban ismét összeült a válságstáb a kanyarós megbetegedések megnövekedett száma miatt, s miután kedden rendkívüli állapotot hirdettek ki, szerdán a tömegrendezvények ideiglenes tilalmáról is döntöttek – írja az Infostart.hu.
Védőoltás A vakcinát igyekeznek minden fertőzött településre eljuttatni (Forrás: pixabay.com / Angelo Esslinger)

A nagymihályi kórházban a hétvégén figyeltek fel a kanyarós megbetegedések számának hirtelen megnövekedésére, aminek nyomán rendkívüli állapotot rendeltek el.

Május elejétől július kilencedikéig összesen 161 kanyarós megbetegedésről szereztek tudomást a Nagymihályi és a Szobránci járásban, amelyből 68 esetben a betegséget laboratóriumi vizsgálat is igazolta. A betegség Deregnyő községből kezdett terjedni, e település mellett Nagymihályban vették nyilvántartásba a legtöbb megbetegedést.

Az InfoStart szerint négy beteg Nagy-Britanniából hazaérkezve betegedett meg, a többi eset ezekkel van epidemiológiai összefüggésben.

A szerda reggeli válságstáb megelőző intézkedésekről döntött, amelyek közt említi a portál a rendőrségi megfigyelést, valamint a tömegrendezvények betiltását a városban és az olyan helyeken, amelyek a fertőzés gócpontjai lehetnek.

A védőoltások beadásánál emellett rendőri segítségnyújtásról is döntöttek. A védőoltást a fertőzött térségben dolgozó állami- és közalkalmazottaknak, valamint a helyi önkormányzat alkalmazottainak kell megkapnia. 

Ján Mikas országos tisztifőorvos közlése szerint a vakcinát igyekeznek minden fertőzött településre eljuttatni.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Országos járványnak nyilvánították az infleunzát Romániában

Országos járványnak nyilvánították az infleunzát RomániábanElfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristát

Elfogtak Németországban három iraki feltételezett terroristátA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen