Időjárás

Sokfelé szerdán is borús idő várható

Szerdán a Dunántúl kivételével kezdetben borús idő várható, majd délután csökken a felhőzet. Addig a Dunától keletre várható jelentős mennyiségű csapadék.
Szivárvány Sokfelé szerdán is borús idő várható (Forrás: pexels.com / Raine Nectar)

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) előrejelzése szerint szerdán a Dunántúlon több órára is kisüt a nap a változó felhőzet mellett, máshol viszont eleinte borult lesz az ég, és csak délután csökken a felhőzet. A Dunától keletre, elsősorban a Tiszántúlon késő délutánig jelentős mennyiségű csapadék, így eső, zápor és zivatar is elfordulhat. Délután a Dunántúlon is kialakulhat néhol zápor, zivatar. Megélénkül és keleten meg is erősödik a délnyugati szél, és a zivatarok környezetében lehetnek viharos széllökések is.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, az alacsonyabb értékekre északkeleten lehet számítani. Késő estére 12 és 17, csütörtök hajnalra pedig 7 és 13 fok közé hűl le a levegő.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzése szerint szerdán a nap első felében egy észak felé haladó csapadékzónából a Tiszántúlon várható jelentős vagy nagy mennyiségű eső, ahol területi átlagban 15-30 mm, egy-egy intenzívebb góchoz kötődve pedig akár 40 mm-t meghaladó napi összegre is van esély. A kiterjedt csapadékzónákban villámtevékenység is kísérheti az intenzívebb gócokat. Főként a délutáni, esti órákban helyenként máshol is kialakulhat zivatar.

A zivatarokat átmenetileg erős vagy viharos, 50-70 km/h körüli széllökés, jelentős csapadék és kis méretű jég is kísérheti.

A meteorológiai szolgálat elsőfokú (sárga) figyelmeztetést adott ki eső miatt Csongrád és Békés megye területére, továbbá másodfokú (narancs) figyelmeztetés van érvényben a mai napra Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye területén.

Figyelmeztető előrejelzés eső miatt(Forrás: met.hu)Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Kékestetőn csaknem 40 centiméteres hó van

Kékestetőn csaknem 40 centiméteres hó van


KÉKESTETŐ,     HAVAZÁS,     HÓESÉS

Borús időre számíthatunk az elkövetkező napokban

Borús időre számíthatunk az elkövetkező napokbanHarminc liter ginát találtak két férfinél

Harminc liter ginát találtak két férfinélLos Angelesben nyugodhat Andy Vajna

Los Angelesben nyugodhat Andy Vajna


ANDY VAJNA,     GYÁSZ,     TEMETÉS

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen