Belföld

Sportcipőgyűjtést indított a Magyar Diáksport Szövetség

Sportcipőgyűjtéssel hívja fel a figyelmet a nehéz körülmények között élő, sportolni vágyó gyerekekre a Magyar Diáksport Szövetség.
Sportoló gyerek Az adományokat december elején juttatja el a Magyar Diáksport Szövetség a kiválasztott iskoláknal (Forrás: pixabay.com / Michael Schwarzenberger)

A Magyar Diáksport Szövetség az Európai Diáksport Napján indította el az „Egy cipőben járunk” nevű társadalmi felelősségvállalás programját, amivel kapcsolatban Balogh Gábor, a szövetség elnöke az InfoStart.hu szerint elmondta azt is, hogy az akcióban olyan ismert embereket kértek fel szerepelni, akik meglátásuk szerint valóban közösségformálók, véleményformálók és hangadók, valamint saját területükön sokat értek el.

A programmal összefüggésben felhívta a figyelmét arra, hogy a diákok fizikai állapota az évenkénti felmérés szerint jellemzően rosszabb a kevésbé fejlett, szegényebb régiókban.

Balogh Gábor az InfoRádiónak ismertette, az adományozási időszak során – amely november 15-én zárul – bárki elküldhet egy sportcipőt, vagy annak árát, s egyúttal a bevezetés után elindul a társadalmi kampány is a cégek, illetve a lakosság irányába is. A www.egycipoben.hu oldalon az is látható, hogy ki adományozott már.

Az adományokat december elején juttatja el a Magyar Diáksport Szövetség a kiválasztott iskoláknak.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen