Tech

Új, „leszavazás” gombot vezet be a Facebook

A Facebook egy új, úgynevezett „leszavazás” gombot tesztel Új-Zélandon, amely azonban a tech vállalat szerint „nem dislike gomb lesz”. Februárban már az Egyesült Államokban is folyt hasonló teszt.
Közösségi oldalak Leszavazás gombot vezet be a Facebook (Forrás: pixabay.com)

A néhány nyilvános bejegyzésnél megjelenő gomb lehetővé teszi az embereknek, hogy elrejtsenek kommenteket, valamint visszajelzést küldjenek azokról. A BBC szerint a vállalat a közeljövőben még nem tervezi széles körben bemutatni a közösségi oldalon az új funkciót.

A Redditen egyébként már működik egy hasonló „downvote”, vagyis „leszavazás” gomb, amelynek hatására a népszerűtlen bejegyzések kevésbé lesznek láthatóak.

A Facebook közlése szerint azért jelent meg az új gomb, hogy megfigyelhessék, „jobb nyilvános eszmecserét” eredményez-e az a felületén. Reményeik szerint az újdonság hatására az olvasók által arra legérdemesebbnek tartott komment lesz előrébb, nem pedig az, amely a legerősebb érzelmi reakciót váltja ki az emberekből. Leszögezték ugyanakkor, hogy nem „diszlájk gomb” az, aminek bevezetésével próbálkoznának.

Noha az újabb tesztet Új-Zélandon indította a vállalat, néhányan Ausztráliában is találkoztak már a leszavazás gombokkal.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen