hirdetés
Belföld

Újabb képviselő-jelölt szabadul mentelmi joggal

Vasárnap jogerőssé vált Kőrös Gusztáv országgyűlési képviselő-jelöltsége, szabadulását így a mentelmi jog lehetővé teszi – írja a Magyar Idők.
Kőrös Gusztáv Kőrös Gusztáv 2013-ban az ATV Egyenes beszéd c. műsorában (Forrás: YouTube / ATVzrt)
hirdetés

A Nemzeti Választási Bizottság (NVB) vasárnap elutasította az előzetes letartóztatásban lévő, 80 milliós zsarolással gyanúsított Kőrös Gusztáv országgyűlési képviselő-jelöltsége ellen egy magánszemély által beadott fellebbezést – írja a Magyar Idők hozzátéve, hogy Kőröst így megilleti a mentelmi jog, és hamarosan szabadul is.

Az NVB viszont még pénteken megtagadta a Kőröst indító szervezet – a Minden Szegényekért Párt – listájának nyilvántartásba vételét, az ugyanis nem felelt meg a törvényeknek.

Kőrös már pénteken szabadult volna, erre azonban nem került sor, ugyanis egy magánszemély kicsivel a határidő előtt megfellebbezte a választási bizottság a nyilvántartásba vételről hozott határozatát, így az nem emelkedett jogerőre.

Kőrös Gusztáv – a DK egykori tagja – a Bács-Kiskun megyei 3-as választókörzetben összegyűjtötte a megfelelő számú, érvényes országgyűlési képviselőjelölti ajánlást, ezért a határozat jogerőre emelkedése után mentelmi jog, s egyúttal a szabadság is megilleti őt.

A Magyar Idők emlékeztetett arra is, Czeglédy Csaba ugyancsak mentelmi joga révén jutott ki a börtönből, mielőtt Polt Péter legfőbb ügyész kérésére a mentelmi jogát felfüggesztették volna.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Új harckocsikat vesz a honvédség

Új harckocsikat vesz a honvédséghirdetés
MÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén

MÁV: változik a vonatok közlekedési rendje karácsonykor és az év végén


KÖZLEKEDÉS,     VASÚT,     VONAT

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát Miskolcon

Elrendelték a szmogriadó tájékoztatási fokozatát MiskolconTömegbaleset történt az M3-ason

Tömegbaleset történt az M3-asonhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen