hirdetés
Sport

Újraélesztettek egy futót a Spar Maratonon

Leállt egy futó légzése és keringése a 33. Spar Maraton 42 km-es távján, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje azonban, aki maga is részt vett az eseményen, gondoskodott a beteg újraélesztéséről.
A 33. Spar Budapest Maraton Futók a 33. Spar Budapest Maratonon a Valdemar és Nina Langlet rakparton 2018. október 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton
hirdetés

Szabó András, a II. számú Gyermekklinika főigazgatója a Facebook-oldalán a klinika docensére hivatkozva arról írt, miként segített egy sportolón a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje a Spar Maratonon. A bejegyzésre az atv.hu figyelt fel.

Eszerint a klinikáról többen is részt vettek a 33. Spar Maraton 42 km-es távján, köztük a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje, Dr. Szarvas Gábor, aki a bajba jutott sportoló segítségére sietett.

A beszámoló szerint a 11-es kilométernél a pesti rakparton esett össze egy ember, akinek leállt a légzése és a keringése, s mire a docens odaért, Dr. Szarvas Gábor már megkezdte a beteg újraélesztését, és kivárta a 22 percet, míg egy olyan mentő érkezett, amely alkalmas volt a beteg további ellátására. Szabó András úgy tudja, a szakorvosjelölt élve átadta a beteget a mentőszolgálat rohamkocsijának.

Ezután az orvos lefutotta a 42km-es maraton maradék részét, még szintidőn belül.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását

Kisorsolták a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását


REAL MADRID,     AJAX,     LIVERPOOL

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE

Női vízilabda Magyar Kupa - Simán nyerte a döntőt az UVSE


UVSE,     VÍZILABDA,     MAGYAR KUPA

hirdetés
Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 200 méter vegyesenHosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesen

Hosszú Katinka aranyérmes 100 méter vegyesenA Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligából

A Vidi bravúros döntetlennel esett ki az Európa-ligábólhirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen