Sport

Újraélesztettek egy futót a Spar Maratonon

Leállt egy futó légzése és keringése a 33. Spar Maraton 42 km-es távján, a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje azonban, aki maga is részt vett az eseményen, gondoskodott a beteg újraélesztéséről.
A 33. Spar Budapest Maraton Futók a 33. Spar Budapest Maratonon a Valdemar és Nina Langlet rakparton 2018. október 7-én. MTI Fotó: Mónus Márton

Szabó András, a II. számú Gyermekklinika főigazgatója a Facebook-oldalán a klinika docensére hivatkozva arról írt, miként segített egy sportolón a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje a Spar Maratonon. A bejegyzésre az atv.hu figyelt fel.

Eszerint a klinikáról többen is részt vettek a 33. Spar Maraton 42 km-es távján, köztük a Tűzoltó utcai Gyermekklinika szakorvosjelöltje, Dr. Szarvas Gábor, aki a bajba jutott sportoló segítségére sietett.

A beszámoló szerint a 11-es kilométernél a pesti rakparton esett össze egy ember, akinek leállt a légzése és a keringése, s mire a docens odaért, Dr. Szarvas Gábor már megkezdte a beteg újraélesztését, és kivárta a 22 percet, míg egy olyan mentő érkezett, amely alkalmas volt a beteg további ellátására. Szabó András úgy tudja, a szakorvosjelölt élve átadta a beteget a mentőszolgálat rohamkocsijának.

Ezután az orvos lefutotta a 42km-es maraton maradék részét, még szintidőn belül.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen