Belföld

Vádat emeltek egy szír férfi ellen, aki gyerekekkel a hátsó ülésen próbált ellopni egy autót

Jármű önkényes elvételének kísérlete miatt vádat emelt a Győri Járási és Nyomozó Ügyészség egy szír férfi ellen, aki 2015 tavaszán megpróbált ellopni egy autót, miközben annak tulajdonosa és két kiskorú gyermeke benne ült - tájékoztatta a megyei főügyész kedden az MTI-t.
Bíróság A férfi jelenleg Németországban van letartóztatásban, más ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek (Forrás: pixabay.com / Daniel Bone)

Takács Péter közleménye szerint a vádlott az utcán várakozó autó jobb első ülésére ült be. A tulajdonos többször felszólította, hogy távozzon, majd kiszállt a járműből, hogy kiszállítsa.

Ekkor a vádlott átmászott a vezetőülésre, hogy elhajtson. A tulajdonos azonban kirángatta a kormányba kapaszkodó férfit. Az autóban ültek a tulajdonos 12 és 15 éves lányai.

A férfi menekültügyi kérelmének elbírálása miatt tartózkodott néhány hétig a Győr melletti Vámosszabadiban.

Gál Katalin, a megyei főügyészség szóvivője elmondta, hogy az eset során senki sem sérült meg.

A férfi ellen európai elfogatóparancs volt kiadva. Jelenleg Németországban van letartóztatásban, más ügyben, amelyet a német hatóságok nem közöltek.

A vádlott ellen a büntető eljárás vélhetően távollétében fog lezárulni - mondta a szóvivő.

Forrás: MTI

 Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
Ismét nőtt a légszennyezettség

Ismét nőtt a légszennyezettségA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen