JEMMA HÍREI
Harry Potter továbbra is nagy népszerűségnek örvend

Harry Potter továbbra is nagy népszerűségnek örvend

Bekövetkezik amire rajongók milliói vártak az utolsó könyv, illetve film befejezése óta. 2016-ban megérkezik a népszerű varázslófiú kalandjainak előzménye, és amire talán még többen várnak a folytatása is.

A szerelem megrészegít, vagy éppen elszállsz tőle

A szerelem megrészegít, vagy éppen elszállsz tőle

Persze nem kell szó szerint érteni. Hallottuk már, az oxitocin nevű hormon jótékony hatásáról, miszerint felszabadulásával csökken a fájdalomérzetünk. Ám most tudományosan bizonyították, hogy hasonló módon stimulálja az agyat, mint a marihuána egyes összetevője.

Mostantól akárkivel beszélhetünk Skypeon

Mostantól akárkivel beszélhetünk Skypeon

Mit jelent mindez? A Microsoft által tervezett programmal mostantól bárkit meginvitálhatunk egy beszélgetésre, mindehhez pedig nem szükséges sem regisztrálni, sem pedig a szoftvert telepíteni számítógépünkre. Nem tűnik túl egyszerűnek a működési elve, és nem, valóban nem is az. Ha Önnek van Skype profilja a következőt kell tennie:

Új rekord az iPhonnal

Új rekord az iPhonnal

48 millió iPhone kelt el ebben a negyedévben, amellyel új rekordot állított be az Apple.

Hat farok az új rekord

Hat farok az új rekord

A gyík nem egy, hanem hat új farkat növesztett a regenerálódási folyamat után

Régóta tudjuk, hogy ha a gyíkok farka valamilyen oknál fogva elválik a testétől, idővel az képes regenerálódni, visszanőni a testéhez. De vajon tudták-e, hogy létezik egy fajta, nevezetesen az argentin gyík, amelynél különös dolog történt. A gyík nem egy, hanem hat új farkat növesztett a regenerálódási folyamat után.

Daryl elmotorozik

Daryl elmotorozik

A The Walking Dead sztárja, Norman Reedus saját műsort kap az AMC-n, melyben felpattan a motorjára, és bejárja az országot.

Államreform

Államreform

Megérkezett az állami rezsicsökkentés

Megérkezett az állami rezsicsökkentés! Legalábbis, ha elfogadja a parlament a Lázár János által benyújtott javaslatot, miszerint több állami díj és illeték csökkenne. Ezzel 10 milliárd forint esne ki az állam költségvetéséből évente. Néhány okmányhoz pedig ingyenesen lehetne hozzájutni 2016 januárjától.

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar?

Marha, sertés, csirke? Vagy netalán rovar?

Ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is.

Manapság egyre többen étkeznek tudatosan. Az egészségesebb, tápértékekben, fehérjékben, vitaminokban gazdag ételeket keresik. Egy finom marhasteaket sokan szívesen megennének, ám egy tanulmány kimutatta, hogy ha valaki igazán fehérjedús ételre vágyik, annak bizony szét kell néznie az ehető rovarok között is.

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen