hirdetés
Időjárás

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

A viharos szélre, majd holnap ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – a figyelmeztetés várhatóan a keddi és szerdai napon lesz érvényben.
Szélben közlekedő ember Kedd délutánig tart a szeles idő (Forrás: thestar.ie)
hirdetés

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Magyarország területére, amely 2015. 12. 02. (ez a holnapi, szerdai nap) időpontig marad érvényben. A figyelmeztetést a mai, keddi napon délelőtt fél tíz körül adták ki.

A keddi napon egészen délutánig erős, helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani az Alföld területén, valamint az északi megyékben. A legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70-80 kilométeres sebességet is, a hegyvidéki területeken azonban az előrejelzés szerint akár óránkénti 90 kilométeres szél is előfordulhat majd az előbb említett időpontig. Jelenleg arra lehet számítani, hogy a délutáni órákban a szél veszít erejéből, míg végül óránkénti 60 kilométeres sebességre „szelídül”, sok helyen pedig ennél is nagyobb mértékben mérséklődhet majd. A figyelmeztetés jelenleg csak a délnyugati megyékben nincs érvényben, a többi megyében egyaránt elsőfokú figyelmeztetés lépett a mai napon érvénybe.

Ma egyébként változékony, jobbára szeles idő várható, a délutáni órákban 9-15 Celsius-fok várható, míg este 2-10 °C valószínűsíthető.

A szerdai napon a helyenként sűrű köd miatt jelentősen romolhatnak majd a látási viszonyok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés

A weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen