hirdetés
Időjárás

Viharos szél miatt adtak ki figyelmeztetést

A viharos szélre, majd holnap ködre figyelmeztet az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) – a figyelmeztetés várhatóan a keddi és szerdai napon lesz érvényben.
Szélben közlekedő ember Kedd délutánig tart a szeles idő (Forrás: thestar.ie)
hirdetés

Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ Magyarország területére, amely 2015. 12. 02. (ez a holnapi, szerdai nap) időpontig marad érvényben. A figyelmeztetést a mai, keddi napon délelőtt fél tíz körül adták ki.

A keddi napon egészen délutánig erős, helyenként viharos északnyugati szélre lehet számítani az Alföld területén, valamint az északi megyékben. A legerősebb széllökések elérhetik az óránkénti 70-80 kilométeres sebességet is, a hegyvidéki területeken azonban az előrejelzés szerint akár óránkénti 90 kilométeres szél is előfordulhat majd az előbb említett időpontig. Jelenleg arra lehet számítani, hogy a délutáni órákban a szél veszít erejéből, míg végül óránkénti 60 kilométeres sebességre „szelídül”, sok helyen pedig ennél is nagyobb mértékben mérséklődhet majd. A figyelmeztetés jelenleg csak a délnyugati megyékben nincs érvényben, a többi megyében egyaránt elsőfokú figyelmeztetés lépett a mai napon érvénybe.

Ma egyébként változékony, jobbára szeles idő várható, a délutáni órákban 9-15 Celsius-fok várható, míg este 2-10 °C valószínűsíthető.

A szerdai napon a helyenként sűrű köd miatt jelentősen romolhatnak majd a látási viszonyok.Ha érdekesnek találta cikkünket, ossza meg másokkal is!
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Vasárnap egyre kevesebb helyen várható havazás

Vasárnap egyre kevesebb helyen várható havazásTöbb helyen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg

Több helyen már 10 centiméternél is nagyobb a hóréteg


HAVAZÁS,     OMSZ,    

hirdetés
Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámai

Megvannak az ötöslottó 50. heti nyerőszámaiMegöltek egy idős nőt Városföldön

Megöltek egy idős nőt VárosföldönA weboldal cookie-kat használ a biztonságos böngészés és a legjobb felhasználói élmény biztosítása érdekében. (Részletek)

Engedélyezi a cookie-k használatát? Igen